Banner 980x90

Aprīlī tiesa sāks skatīt krimināllietu pret balles apmeklētāju par iesišanu policistam

Jelgava, 19.marts, LETA. 17.aprīlī plkst.9.30 Zemgales rajona tiesa Bauskā sāks skatīts krimināllietu pret kādu balles apmeklētāju par iesišanu policistam, liecina tiesu portālā publiski pieejamā informācija.

Lietu par uzbrukumu varas pārstāvim skatīs tiesnese Marina Ribina.

Apsūdzētais lietā ir Mareks Danebergs.

Jau ziņots, ka marta sākumā prokuratūra lietu nodevusi tiesai. Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka informēja, ka notikumi risinājušies 2017.gada 3.jūnijā Rundāles novada svētku balles laikā, kur sabiedrisko kārtību nodrošināja Valsts policijas darbinieki. Pēc balles beigām starp pasākuma apmeklētājiem izcēlās konflikts, jo balle beidzās un tehniskais personāls uzsāka mūzikas aparatūras novākšanu.

Būdami neapmierināti, pasākuma apmeklētāji sāka pulcēties pie muzikantu telts un izteikt savu neapmierinātību, lamājās rupjiem necenzētiem vārdiem un traucēja mūzikas aparatūras novākšanu.

Policisti vairākkārtīgi pieprasīja neapmierinātajiem pasākuma apmeklētājiem pārtraukt likumpārkāpumus un atļaut tehniskajam personālam veikt savus pienākumus. Pasākuma dalībnieki nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām un starp pasākuma apmeklētājiem izcēlās konflikts, kurš pārauga masu nekārtībā, jo notika fiziska spēka pielietošana.

Policijas darbinieki atkārtoti pasākuma apmeklētājiem pieprasīja pārtraukt likumpārkāpumus, brīdinot, ka pretējā gadījumā pret viņiem tiks pielietota asaru gāze. Kad pasākuma apmeklētāji ļaunprātīgi nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un turpināja likumpārkāpuma izdarīšanu, policisti izpūta pārkāpēju virzienā asaru gāzi.

Kad par apzināti ļaunprātīgu nepakļaušanos policistu likumīgajai prasībai pārtraukt konfliktu ar apkārtējām personām, policisti aizturēja likumpārkāpēju un veda viņu uz dienesta automašīnu, pie kārtībnieka pienāca aizturētā māte un brālis, kuri jautāja par aizturēšanas pamatojumu.

Laikā, kad kārtībnieks paskaidroja aizturēšanas pamatojumu, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, izteica neapmierinātību par policijas darbinieku pielietoto asaru gāzi un brāļa aizturēšanu, lamājās necenzētiem vārdiem, un aiz dusmām iesita policistam pa seju, nodarot maznozīmīgus miesas bojājumus.

Kad apsūdzētais mēģināja izdarīt otru sitienu, policijas darbiniekam izdevās izvairīties un apsūdzēto vīrieti aizturēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)