Banner 980x90

Apvienotajās klasēs Vecumnieku novadā eksāmenu priekšmetus mācīs atsevišķi

Rīga, 28.aug., LETA. Apvienotajās klasēs Vecumnieku novada izglītības iestādēs eksāmenu priekšmetus jaunajā mācību gadā katrai klasei mācīs atsevišķi, paredz šodien pieņemtais novada domes lēmums.

Pašvaldībā darbojas noteikumi "Par minimālo un maksimālo izglītojamo skaitu Vecumnieku novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes grupās, vispārējās izglītības iestādes klasēs un interešu izglītības grupās". Saskaņā ar tiem gadījumā, ja izglītības iestādēm ir nepietiekams izglītojamo skaits, tiek veidotas apvienotās klases. 

Izvērtējot potenciālo izglītojamo skaitu pirms jaunā mācību gada, izglītības iestāžu vadītāji ir uzrakstījuši iesniegumus domei ar lūgumu atļaut apvienotajās klasēs saglabāt iespēju eksāmenu priekšmetus mācīt atsevišķi.

 Ņemot vērā direktoru iesniegumus, dome lēma saskaņot, ka Valles pamatskolā apvienotajā 2./3.klasē atsevišķi tiks mācīta latviešu valoda, matemātika, angļu valoda. Savukārt Stelpes pamatskolā apvienotajās klasēs - 1./3., 2./4., 5./6. un 8./9.klasē - atsevišķi tiks mācīta latviešu valoda, matemātika, svešvaloda, vēsture, ķīmija un fizika.

Tāpat dome ļāva turpināt vispārējās vidējās izglītības programmas apguvi 12.klasei Misas vidusskolā.

Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Barkauska gan pašlaik nevarēja pateikt, cik skolēnu ir klasēs, kuras skar šodienas domes lēmums. Tas būs zināms vien pirmās mācību nedēļas beigās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)