Banner 980x90

Ar pašvaldības atbalstu vairāku ēku īpašnieki Bauskā plāno atjaunot namu vēsturiskās fasādes

Jelgava, 5.dec., LETA. Bauskas novada pašvaldība piešķirs 1600 eiro, lai divu namu īpašnieki varētu veikt ēku arhitektoniski māksliniecisko inventarizāciju pirms vēsturisko fasāžu atjaunošanas, lēmusi novada dome.

Māju Rīgas ielā 20 un Rīgas ielā 46, korpuss 2, īpašnieki vēlas saglabāt valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Bauskas pilsētas vēsturiskais centrs" teritorijā esošo namu vēsturiskās fasādes. Bet pirms dzīvojamo māju fasāžu atjaunošanas ir jāveic konkrētās dzīvojamās ēkas arhitektoniski mākslinieciskā inventarizācija.

Rīgas ielā 20 darbi izmaksās 900 eiro, bet Rīgas ielā 46 - 700 eiro. Bauskas novada dome lēma atbalstīt namu īpašniekus, piešķirot līdzekļus arhitektoniski mākslinieciskajai inventarizācijai no budžeta programmas "Mājokļu un teritoriju apsaimniekošanas darbības atbalsta pasākumi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)