Banner 980x90

Asfaltēs ceļa posmu no Rundāles pils muzeja līdz Svitenei

Foto: Bauska24.lv
Foto: Bauska24.lv
Līdz nākamā gada 6.februārim paredzēts izstrādāt būvprojektu ceļa Pilsrundāle-Svitene-Klieņi posma rekonstrukcijai un asfaltēšanai, aģentūru LETA informēja Rundāles novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa.

Rundāles novada dome no VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) bez atlīdzības vēlas pārņemt ceļa Pilsrundāle-Svitene-Klieņi grants posmu no Rundāles pils muzeja līdz Svitenes ciemam, tas ir, no 1,42.kilometra, kur beidzas asfaltētā daļa aiz Rundāles pils, līdz 9,17.kilometram - līdz Svitenei. Lēmums par valsts vietējā autoceļa posma pārņemšanu bez atlīdzības no LVC pašvaldības īpašumā pieņemts jūnija Rundāles novada domes sēdē.

Būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības, ceļa grants rekonstrukcijas izmaksas plānots segt no Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam valsts un Eiropas Savienības investīciju pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos", kur Rundāles novada kvota veido 1 170 000 eiro. Par pašvaldības līdzekļiem plānots veikt asfaltbetona ieklāšanu. "Provizoriskās aplēses, ko veikusi Satiksmes ministrija, liecina, ka ceļa pamatkārtas rekonstrukcija varētu izmaksāt no 930 000 līdz 990 000 eiro, bet ceļa asfaltēšana, paredzot dilumkārtu un asfaltbetonu, varētu izmaksāt ap 770 000 eiro," informēja Kociņa.

1.augustā Rundāles novada dome noslēgusi līgumu par grants ceļa pārbūves būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību. Kopējās izmaksas veido 27 621 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Darbus veiks piegādātāju apvienība SIA "MyZone" un Mārtiņš Matvejs, kas izvēlēta divu pretendentu konkurencē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)