Banner 980x90

Atjaunots autoceļš līdz Rundāles pilij

Rīga, 13.okt., LETA. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) vadītājs Jānis Lange, Rundāles novada domes priekšsēdētāja vietniece Inta Klīve un Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis šonedēļ atklāja atjaunoto autoceļa posmu pie Rundāles pils, aģentūrai LETA pavēstīja LVC.

Šogad seguma atjaunošanas darbi ir veikti divos autoceļa Pilsrundāle-Svitene-Klieņi (V1033) posmos: pie Rundāles pils 1,4 kilometru (km) garumā un Svitenē 1,2 km garumā.

Tagad, kad šie divi posmi ir sakārtoti, posmu starp Rundāles pili un Sviteni no valsts bez atlīdzības pārņem pašvaldība un turpmāk uzturēs to par saviem līdzekļiem. Apsekojot veiktos remontdarbus, satiksmes ministrs Augulis arī nodeva Rundāles pašvaldībai dokumentus par autoceļa īpašumtiesību maiņu.

Rundāles pils apkārtnē remontdarbi veikti arī autoceļa Pilsrundāle-Adžūni (V1031) posmā no šosejas Bauska-Dobele (P103) līdz krustojumam ar ceļu Pilsrundāle-Svitene-Klieņi. Attiecīgajā posmā atjaunots ceļa segums.

Būvdarbus visos trijos posmos veica SIA "Strabag", kopējā līgumu summa ir 664 000 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Visos trijos ceļa posmos ir ieklāta asfaltbetona izlīdzinošā kārta. Tāpat remontdarbu laikā uz ceļiem veikta apauguma noņemšana, asfalta seguma izlīdzinošā frēzēšana, karstā asfalta iesēdumu un profila labošana un virsmas apstrāde. Atjaunotas sešas sabiedriskā transporta pieturvietas, pie pils atjaunota arī gājēju pāreja un horizontālie marķējumi.

Reģionālās vizītes laikā Augulis apmeklēja arī Brunavas pagastu un apsekoja autoceļu Grenctāle-Tilti-Tunkūni (V1021) posmā no Bauskas šosejas līdz Ērgļiem. Pavasara šķīdonī šis autoceļa posms bija nonācis kritiskā stāvokli, novada iedzīvotāji aicināja tamdēļ izsludināt ārkārtas stāvokli. Ministrs arī tikās ar novada pašvaldības vadību un iedzīvotājiem.

Augulis informēja novada iedzīvotājus par to, ka 2018.gadā posmā no Bauskas šosejas (A7) līdz krustojumam ar vietējas nozīmes ceļu Bauska-Brunava-Paņemūne-Lietuvas robeža (V1022) ir plānota grants seguma atjaunošana.

"Atjaunot segumu būs iespējams pateicoties tam, ka valdības kolēģi atbalstīja manis iesniegto priekšlikumu par papildu līdzekļu piešķiršanu autoceļu uzturēšanai. Nākamgad tie būs 25 miljoni eiro, un viss šis finansējums tiks novirzīts tieši vietējo autoceļu sakārtošanai. Arī 2018. un 2019.gadā vietējiem autoceļiem tiks novirzīts papildu finansējums. Tas ļaus katru gadu savest kārtībā aptuveni 300 kilometru vietējās nozīmes autoceļu, atjaunojot grants segumu, vai veicot divkāršo virsmas apstrādi un padarot segumu par melnu," klāstīja Augulis.

Seguma atjaunošana nākamgad plānota arī uz autoceļa Bauska-Brunava-Paņemūne-Lietuvas robeža (V1022) posmā no Ērgļiem caur Budbergu līdz Lietuvas robežai Brunavas pagastā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)