Banner 980x90

"Baltic Extra" par 750 000 eiro būvēs graudu pārstrādes ražotni un kafejnīcu Bauskā; piedāvās bezglutēna produkciju

Rīga, 20.febr., LETA. Uzņēmums "Baltic Extra" par 750 000 eiro plāno būvēt graudu pirmapstrādes un pārstrādes, maizes un konditorejas ražotni, kā arī kafejnīcu Stacijas ielā 10, Bauskā, aģentūrai LETA pastāstīja projekta kontaktpersona Laila Kalniņa.

Viņa teica, ka pēc investīciju projekta īstenošanas uzņēmums ražos dažādus miltu maisījumus, liekot uzsvaru uz bezglutēna miltu maisījumu ražošanu.

Kalniņa pastāstīja, ka ražotni, kā arī kafejnīcu ar degustācijas zāli plānots uzbūvēt līdz 2018.gada 31.maijam. Patlaban ir izstrādāts tehniskais projekts, kā arī saņemta būvatļauja. Pēc šī iepirkuma konkursa noslēgšanās tehnisko projektu iecerēts nosūtīt būvniekiem, lai šogad aprīļa beigās vai maija sākumā varētu sākt būvniecību.

Viņa arī norādīja, ka graudu pārstrādes ražotnes un kafejnīcas celtniecībā iecerēts ieguldīt 750 000 eiro, taču šajā summā neietilpst investīcijas tehnoloģiskajās iekārtās.

"Baltic Extra" ražoto produkciju plānots tirgot gan vietējā tirgū, gan arī eksportēt. Tostarp, pēc Kalniņas teiktā, par bezglutēna produkciju ir izrādīta nopietna interese Saūda Arābijā.

Tāpat viņa piebilda, ka uzņēmuma kafejnīcā būs iespējams iegādaties dažādus miltu maisījumus un nobaudīt uz vietas ceptu produkciju. "Ražotne un kafejnīca būs izvietota stratēģiski labā vietā - pa ceļam uz Rundāles pili vai braucot atpakaļ no tās, tur varēs piestāt tūristu autobusi," teica Kalniņa.

Informācija iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka graudu pārstrādes ražotni, kā arī kafejnīcu Bauskā iecerēts būvēt Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma "Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" aktivitātes "Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas" ietvaros. Projekta īstenošanai ir izsludināts arī iepirkumu konkurss, kuram pretendenti var pieteikties līdz 2017.gada 31.martam.

"Baltic Extra" ir reģistrēts 2014.gada 6.martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3208 eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Rolands Vinogradovs (50%), bet Vilnim Jēkabsonam un Estai Erī katram pieder pa 25% uzņēmuma kapitāldaļu. 2015.gadā kompānija strādāja ar 1000 eiro apgrozījumu un 4136 eiro zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)