Banner 980x90

"Balticovo" provizoriskais apgrozījums pērn audzis par 8% un sasniedzis 43 miljonus eiro

Olu un olu produktu ražotājas AS "Balticovo" apgrozījums pagājušajā gadā bijis 43 miljoni eiro, liecina uzņēmuma neauditētie dati.

Salīdzinot ar 2013.gadu, kad uzņēmums apgrozīja 39,76 miljonus eiro, tas ir par 8% vairāk. Taču provizorisko peļņas rādītāju uzņēmums neatklāj.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs Andris Platais norāda, ka pērn olu ražošanas apjoms palielinājies par 5%. Apgrozījuma kāpums panākts galvenokārt ilgtermiņa ieguldījumu un modernu putnkopības tehnoloģiju ieviešanas rezultātā.

Pagājušā gada sākumā olu ražošana tika sākta ar minivoljēru sistēmu aprīkotā putnu novietnē, kuras izveidē tika investēti pieci miljoni eiro. Putnu mājā ir integrēti jaunākie sasniegumi putnkopības tehnoloģijā, tajā atrodas pusmiljons dējējvistu, un tā ir lielākā Ziemeļeiropā.

Savukārt pērn darbu sākusī "Balticovo" rapšu sēklu pārstrādes rūpnīca nodrošinājusi papildu apgrozījuma pieaugumu un 2014.gadā veidojusi jau 6,2% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma, atzīmē Platais.

Kopējais investīciju apjoms uzņēmumā pērn bija 550 000 eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmums sācis ražot četrus jaunus produktus ar pievienoto vērtību - dabisku auksta spieduma rapšu eļļu "RapsOil", bezglutēna plāno pankūku mīklu un svaigu olu baltumu - un piedāvā tos arī mazumtirdzniecībā. Savukārt "Balticovo" majonēze, kurā galvenā sastāvdaļa ir svaigas vistu olas, ir pieejama vairumtirdzniecībā "HoReCa" sektoram.

"2014.gadā esam turpinājuši strādāt tā, lai "Balticovo" galvenā izejviela - vietējo zemnieku audzētie graudi - tiktu efektīvi izmantoti augstvērtīgu pievienotās vērtības produktu radīšanā," stāsta Platais.

No 8.februāra līdz 12.februārim "Balticovo" piedalās pasaules lielākajā pārtikas izstādē Dubajā "Gulfood Trade Show". Bez uzņēmumā ražotā pamatprodukta vistu olām šajā izstādē tiek prezentēti arī "Balticovo" jaunākie mazumtirdzniecībai un "HoReCa" sektoram paredzētie šķidrie olu produkti: olu baltums un pankūku mīkla, kā arī jaunākais produkts - lietošanai gatava olu kulteņa masa.

Visa ražošana "Balticovo" ir pārstrukturēta atbilstīgi Eiropas Savienības 2012.gada 1.janvāra putnu labturības regulai.

Kā ziņots, "Balticovo" 2013.gadā strādājis ar 39,76 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18% mazāk nekā 48,72 miljonu eiro apgrozījums iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa 2013.gadā samazinājusies vairāk nekā 12 reizes - no 9,28 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 750 885 eiro pērn.

"Balticovo" tirgus daļa Latvijā saskaņā ar uzņēmuma aplēsēm ir ap 40%. "Balticovo" eksportē līdz 70% no savas produkcijas uz visām Eiropas Savienības valstīm, kā arī Angolu.

"Balticovo" reģistrēts Iecavā 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 407 806 eiro.

No 2009.gada maija "Balticovo" akciju kontrolpakete - 95% - pieder SIA "BCO". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "BCO" īpašnieki kopš 2009.gada 17.decembra ir Tatjana Poplavska (66% kapitāldaļu) un Valdis Grimze (33% kapitāldaļu).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)