Banner 980x90

Bauskā izvērtē iespēju uzstādīt pieminekli ģenerālim Krišjānim Berķim

Jelgava, 19.janv., LETA. Bauskas novada pašvaldība izvērtē iespēju uzstādīt pieminekli ģenerālim Krišjānim Berķim, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Jautājums par pieminekļa izveidi vairākkārt jau apspriests domē, taču deputāti nespēja vienoties, vai jauna pieminekļa izveide būtu racionāla, jo Īslīces pagastā Berķim ierīkota piemiņas vieta.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli, pašvaldība izsludinājusi aptauju par to, kādu paliekošu dāvanu varētu uzdāvināt Latvijai simtgadē. Sabiedrība aicināta izvērtēt, vai nepieciešama Lāčplēša kara ordeņa un Triju zvaigžņu ordeņu kavaliera piemiņas vietas izveide Bauskā vai viņa piemiņas vietas Īslīces pagastā sakopšana. Tāpat iedzīvotāji var izvēlēties atbildi, ka "piemineklis nav labākā dāvana simtgadei, nepieciešams kaut kas praktiskāks".

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2013.gadā Lietuvas galvaspilsētā atklāta piemiņas plāksne Viļņas karaskolu beigušajiem Latvijas armijas augstākajiem virsniekiem.

No 1885. līdz 1916.gadam Viļņas karaskolu absolvēja virsnieki, kuri vēlāk kļuva par Latvijas armijas komandieriem, - ģenerālis Pēteris Radziņš, ģenerālis Jānis Balodis un ģenerālis Berķis, kā arī vēl 88 Latvijas armijas augstākie virsnieki.

Viļņas karaskola bija pirmā militārās izglītības iestāde daudziem latviešu virsniekiem, kuri savas dienesta gaitas sāka vēl cariskās Krievijas armijā. Šie virsnieki karaskolā iegūtās zināšanas un turpmākajā dienestā iegūto pieredzi izmantoja Latvijas Brīvības cīņās un, piedaloties Latvijas armijas veidošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)