Banner 980x90

Bauskā norisināsies piektais Senioru deju festivāls

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jūlija izskaņā Bauskā par tradicionālu pasākumu kļuvis Senioru deju festivāls "Annas danči". 23.jūlijā ar diviem koncertiem senioru deju kolektīvu dalībnieki no Latvijas un Lietuvas atzīmēs svētku piekto gadskārtu.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas Kultūras centra pārstāve Elīna Māla, plkst.12.00 notiks festivāla iedancis Bauskas rātslaukumā. Šis būs svētku ieskaņas koncerts, kurā allaž krāšņi tērptie senioru deju izpildītāji pieteiks sevi pilsētai un tās iedzīvotājiem, aicinot ikvienu dalīties svētku sajūtās.

Plkst.17.00 norisināsies tradicionālais festivāla dalībnieku gājiens no Brīvības bulvāra gar pili uz Bauskas Pilskalna parka estrādi, kur svētki turpināsies ar galveno koncertu. Šogad pasākumam pieteikušies 12 senioru deju kolektīvi, un abos koncertos iecerēts izdejot vairāk nekā 30 deju.

Svētku organizatore, Bauskas Kultūras centra senioru deju kopas "Vēlreiz" vadītāja Inese Smilškalne, ir tā, kura piecus gadus atpakaļ uzdrošinājās sarīkot pirmos šī deju žanra svētkus Latvijas deju kopām. Nu tradīcija ir iesakņojusies, un festivālu "Annas danči" par savu sauc ne tikai vietējās deju kopas, bet arī mūsu dienvidu kaimiņi Lietuvā.

Senioru dejas sevī ietver Eiropas un pasaules tautu folkloras, modes un balles dejas, kā arī dejas sēdus. Senioru dejas ir vienkāršākas par latviešu tautas dejām, tās pārī var dejot kā vīrietis ar sievieti, tā divas dāmas. Bet galvenais – šis deju žanrs sniedz iespēju senioru vecuma cilvēkiem dzīvot un baudīt savām iespējām atbilstošu sociāli aktīvu dzīvi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)