Banner 980x90

Bauskā notiks diskusija saistībā ar "Rail Baltica"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Bauskas novada domes ēkā piektdien, 18. septembrī, uz sanāksmi aicināti zemes īpašnieki, kuriem saistošs ir dzelzceļa maģistrāles "Rail Baltica" trases novietojums novadā, portālu informē novada administrācijas attīstības un plānošanas nodaļas teritorijas plānotāja Inga Bērziņa.

Līdz oktobrim "Rail Baltica" pilnsabiedrības ekspertiem jāsniedz ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) ziņojums apspriešanai. Tādēļ piektdienas sanāksmes laikā paredzēts iepazīties ar šo IVN ziņojumu un pārbaudīt, vai tajā ietverti visi aspekti, par kuriem līdz šim spriests darba grupā. Pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv noskaidroja izdevumā "Bauskas Dzīve", ka Bauska bija viens no novadiem, kur iedzīvotāji kopā ar pašvaldību izveidoja īpašu darba grupu. Tās uzdevums bija rast optimālu variantu dzelzceļa līnijas novietojumam Bauskas apkaimē. Ilgās diskusijās līdzās sākotnēji piedāvātajiem trases tā saucamajam sarkanajam un zaļajam variantam ir izstrādāts kompromisa – dzeltenais – variants.

Tajā, ņemot vērā sākotnējās sabiedriskās apspriešanas rezultātus, iedzīvotāju un pašvaldības viedokļus, izstrādāts «Rail Baltica» dzelzceļa līnijas novietojums, kurā sliežu ceļš savietots vienā koridorā ar plānoto apvedceļa E67 posmu Saulkalne– Bauska–Ārce.
Rīgā 23. septembrī notiks starptautiska konference «Top Rail Baltica dzelzceļš». Tajā sniegs aktuālo informāciju par paveikto dzelzceļa maģistrāles veidošanā, par trases novietojumu un projekta realizācijas gaitu Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)