Banner 980x90

Bauskā notiks "Rail Baltica" Lietuvas posma sabiedriskā apspriešana

Jelgava, 19.okt., LETA. 27.oktobrī plkst.18 Bauskas novada domē notiks "Rail Baltica" posma, kas paredzēts Lietuvas teritorijā, pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedriskā apspriešana, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Atsaucoties uz Lietuvas Vides ministrijas paziņojumu, Vides pārraudzības valsts birojs (VPVB) informē, ka ir sākta Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas "Rail Baltica" posma, kas paredzēts Lietuvas teritorijā, pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējuma sabiedriskā apspriešana.

Rakstiskus komentārus, ierosinājumus un priekšlikumus var iesniegt VPVB līdz 16.novembrim.

Ar dokumentiem pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējuma kontekstā var iepazīties Bauskas novada domē un VPVB klātienē, kā arī biroja mājaslapā.

Jau ziņots, ka valdība 9.augustā, lemjot par Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas "Rail Baltica" būvniecības paredzētās darbības akceptu, Salacgrīvas novadā atbalstīja risinājumu B2-2, kas nešķērso "Natura 2000" teritoriju. Vienlaikus, ņemot vērā Salacgrīvas pašvaldības un iedzīvotāju viedokli, valdība uzdeva Vides un reģionālās attīstības ministrijai, Satiksmes ministrijai, iesaistot Salacgrīvas novada pašvaldību, līdz 1.novembrim konsultēties ar Eiropas Komisiju par C5 alternatīvas īstenošanas iespējām.

"Rail Baltica" trase Latvijas teritorijā sāksies pie Igaunijas-Latvijas robežas un turpināsies caur 15 pašvaldību teritoriju: Salacgrīvas, Limbažu, Sējas, Inčukalna, Ropažu, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils novadiem, Rīgu, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Bauskas novadiem līdz Latvijas-Lietuvas robežai. Trases garums Latvijas teritorijā būs 263 kilometri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)