Banner 980x90

Bauskā pār Mūsu būvē jaunu tiltiņu gājējiem; pašreizējais slēgts

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Bauskā slēgts tehniski sliktā stāvoklī esošais gājēju tiltiņš pār Mūsas upi, jo sākti jaunā tilta būvniecības darbi, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai nokļūtu no Bauskas uz Bērzkalniem un atpakaļ, gājējiem pieejams pagaidu tiltiņš.

Savukārt, lai uzlabotu satiksmes drošību Bērzkalnu ciemā, sākta jauna gājēju tilta Bauska-Bērzkalni būvniecība.

Būvprojekts paredz tagadējā tilta konstrukcijas pilnīgu nojaukšanu un jauna gājēju tilta izbūvi, jo tilta konstrukcijas nav iespējams izmantot un pastiprināt.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova informē, ka būvniecības dēļ upes posmā pie gājēju tiltiņa nebūs iespējams laivot.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Bauskas novada domē martā atbalstīts lēmumprojekts par aizņēmumu gājēju tilta pār Mūsu būvniecībai.

Gājēju tilta būvniecības kopējās izmaksas par projekta īstenošanu, būvuzraudzības nodrošināšanu, tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību ir 815 741 eiro, no kuriem 2016.gadā projekta realizācijai nepieciešami 814 531 eiro.

No 2016.gada budžeta šim mērķim pašvaldība plāno tērēt 203 632,73 eiro, bet atlikušās summas - 610 898,19 eiro - nodrošināšanai ņemt aizņēmumu Valsts kasē, skaidro pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)