Banner 980x90

Bauskā skanēs baroka laikmeta pūšaminstrumentu ansambļa koncerts

Sestdien, 16.janvārī, plkst.17.00 Bauskas pilī uzstāsies Baltijā vienīgais baroka laikmeta pūšaminstrumentu ansamblis "Stadt - Hautboisten Riga", pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv uzzināja Bauskas novada pašvaldībā. 

Koncertā uzstāsies Kristīne Kupča (baroka oboja), Ieva Nīmane (baroka oboja, blokflauta) un Māris Kupčs (klavesīns), atskaņojot Žana Marī Leklēra (1697-1764), Georga Filipa Tēlemaņa  (1681-1767) un Georga Mufata  (1653-1704) skaņdarbus.

Vēsturisko koka pūšaminstrumentu ansamblis  "Stadt - Hautboisten Riga"  izveidojies 2013.gadā, savu pirmo koncertu sniedzot Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla ietvaros ar mērķi apzināt vietējo vēsturisko koka pūšaminstrumentu mūzikas mantojumu, kā arī atskaņot labāko, kas šādiem sastāviem radīts citviet Eiropā. Vēsturisko koka pūšaminstrumentu ansambļi mūsdienās ir liels retums – Baltijas valstīs citas līdzīgas apvienības nav. Baroka laikā koka pūšaminstrumentu ansambļi bija saistīti lielākoties ar militārām parādēm un izklaides mūziku, atšķirībā no metāla pūšaminstrumentu ansambļiem, kuri pārsvarā atskaņoja baznīcas torņu mūziku.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@gmail.com.

Biļetes cena: 7 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)