Banner 980x90

Bauskas amatierteātri gatavojas skatei 

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Rosīgs šis laiks ir Bauskas aktieriem un režisoriem – nedēļā, kad Rīgā norisinās gada lielākais notikums teātra aprindās, un tiek pasniegtas “Spēlmaņu nakts” balvas, Bauskā skatītāju un žūrijas vērtējumam šajā sezonā iestudētās izrādes gatavojas nodot novada amatierteātri.

Kā pilsētas informācijas portālam Bauska24.lv pavēstīja Bauskas Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Māla, Bauskas novadā šosezon, tāpat kā pagājušajā gadā, darbojas septiņi amatierteātri: Bauskas Tautas teātris, Codes amatierteātris "Spēlētprieks", Īslīces amatierteātris "Dadži", Jaunsaules amatierteātris, Mežotnes amatierteātris "Delveri", Uzvaras amatierteātris un Vecsaules amatierteātris. Skatei, kas 28.novembrī notiks Bauskas Kultūras centrā, dalību pieteikuši seši no tiem. 

Bauskas novada amatierteātru skatē piedalīsies:

* Plkst.10.00 Bauskas Tautas teātra izrāde "Zeltīte" (aut. Aspazija, rež. I.Hegenbarte);

* Plkst.11.40 Codes teātra "Spēlētprieks" izrāde "Tobiass ir miris, lai dzīvo Tobiass" (aut.V.Pumpure, rež. S.Rotberga);

* Plkst.13.35 Uzvaras teātra izrāde "Dāvana tantei" (aut. R.Missūne, rež. U.Donerblics);

* Plkst.15.00 Īslīces teātra "Dadži" izrāde "Velniņi" (aut. R.Blaumanis, rež. E.Vanaga);

* Plkst.16.35 Jaunsaules teātra izrāde "Kā bagātā Čāpiņa dēls precējās" (aut. J.Janševskis, rež. I.Cepure);

* Plkst.18.00 Vecsaules teātra izrāde "Brīnumgredzens" (aut. R.Baumbahs, R.Folkmanis - Leanders rež. G.Siliņa).

Amatiermākslas teātru uzvedumus, balstoties uz tādiem kritērijiem kā režisora un aktieru darbs, scenogrāfija un vizuālais noformējums, kostīmi un izrāde kopumā, vērtēs žūrija – teātra režisore Dace Liepniece un Latvijas Nacionālā teātra aktieris un režisors Jānis Kaijaks.

Iestudējumus ar augstāko vērtējumu žūrija var ieteikt Zemgales reģiona amatierteātru skatei, kas 2016.gada 19.martā norisināsies Bauskā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)