Banner 980x90

Bauskas domes deputāti piešķir līdzfinansējumu skaņas aizsargvaļņa izbūvei šautuves teritorijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Deputāti atbalstīja biedrības "Sporta klubs "Bauskas Zemgaļi" iniciatīvu izveidot aizsargvalni trokšņu līmeņa samazināšanai un piešķirt tās realizācijai 2500 eiro, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas novada pašvaldībā. 

Finansējums tiks nodrošināts no programmas "Līdzfinansējums NVO ES fondu un citu projektu īstenošanai" budžeta līdzekļiem. Daļu no paredzētajām izmaksām sedz biedrība par saviem līdzekļiem. Pašvaldībā 2016.gada 8.augustā saņemts biedrības "Sporta klubs "Bauskas Zemgaļi" iesniegums, kurā izteikts lūgums finansiāli atbalstīt aizsargvaļņa izveidi trokšņu līmeņa samazināšanai. Iniciatīvas mērķis ir radīt troksni slāpējošu sienu, kas rodas šaušanas treniņu vai sacensību laikā. Aizsargvaļņa būvniecības rezultātā tiks samazināts troksnis, kas traucē Ceraukstes pagasta Mūsas ciema iedzīvotāju mieru.

Apvienotajā Izglītības, kultūras un sporta lietu un Sociālo un veselības lietu komitejas sēdē deputāti  vienbalsīgi atbalstīja lēmuma projektu par finansējuma 700 eiro apmērā piešķiršanu Sieviešu invalīdu biedrībai "Bauskas novada Aspazijas" projekta "Jauna pieredze un iespējas sievietēm ar invaliditāti – "Darbojamies kopā!" īstenošanai. Projekta mērķis ir apvienot sievietes ar invaliditāti sadarbībai un jaunu zināšanu apgūšanai, apmeklējot Amatniecības centru Sēlijā, starptautiskus pasākumus Biržos,  mācoties jaunas prasmes trīsdimensiju kartiņu izgatavošanā, stikla apgleznošanā, nododot savas zināšanas citām sievietēm un veicinot pārrobežu sadarbību ar Lietuvas amatniekiem.

Deputāti izskatīja Sociālajā dienestā iesniegto Bauskas novada iedzīvotājas protestu, kurā viņai atteikta sociālā pabalsta piešķiršana medicīnas pakalpojuma atmaksai, ko viņa veikusi par maksu, nevis sagaidot valsts apmaksāta pakalpojuma rindu. Diemžēl pašvaldībā apstiprinātie normatīvie akti neparedz šāda veida izmaksu atlīdzināšanu no sociālā budžeta.

Izskatīšanai nākamā mēneša Izglītības, kultūras un sporta lietu komitejā atlikts jautājums par Mežgaļu pamatskolas attīstības plāna diviem turpmākajiem mācību gadiem saskaņošanu. Deputāti atzina, ka pēc pirmā septembra būs zināms konkrēts skolēnu skaits, kā arī precizējami vairāki citi aspekti.

Apvienotās komitejas deputāti atbalstīja un virzīja izskatīšanai Finanšu komitejas sēdē lēmuma projektu par finansējuma 163 eiro apjomā piešķiršanu dalībai starptautiskajās sporta soļotāju sacensībās Gdaņskā (Polija) Raivo Saulgriezim.

Deputāti virzīja tālākai izskatīšanai Finanšu komitejas sēdē lēmuma projektu par papildu mērķdotācijas sadali pedagogu algām un prēmijām. Kopumā šim mērķim paredzētā naudas summa ir 69 241 eiro.  Kritērijus par prēmiju izmaksām mācību iestādes pedagogiem  plānots uzdot izstrādāt izglītības iestāžu vadītājiem.

Deputāti atbalstīja lēmuma projektu par papildu finansējuma piešķiršanu profesionālās ievirzes izglītības iestādei "Bauskas Mākslas skola" pedagoģiskā personāla atlīdzībai vēl viena paralēlklasei.

Deputāti diskutēja par darba kārtībā izskatāmo jautājumu, ko pašvaldībā iesnieguši deputāti Aleksandrs Novickis un Aivija Kursīte "Par Bauskas novada iedzīvotāju interešu pārstāvības un biedrības "Sporta klubs Bauskas zemgaļi" šautuves darbības reglamentēšanas darba grupas izveidi. Klātesošie neatbalstīja šādas darba grupas izveidi. Šāds viedoklis bija arī komitejas sēdē klāt esošajam Zemgaļu pārstāvim E.Āboliņam, kurš atzina, ka nesaskata mērķi šādas darba grupas veidošanai. Deputāti nobalsoja "pret" sagatavoto lēmuma projektu.

Komitejā tika izskatīti arī citi jautājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)