Banner 980x90

Bauskas Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietniekam par auto vadīšanu reibumā slimības dēļ vēl nepiemēro sodu

Jelgava, 18.maijs, LETA. Bauskas rajona tiesa šodien atlika administratīvā pārkāpuma lietu pret Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieku Uģi Ivo Dzelzkalēju, kurš vadījis automašīnu, būdams teju divu promiļu reibumā, jo lietu neļāva skatīt viņa veselības stāvoklis, aģentūru LETA informēja tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika.

Dzelzkalējam izsniegta slimības lapa, skaidroja tiesā.

Paredzēts, ka lieta tiks izskatīta 18.septembrī plkst.9.

Jau vēstīts, ka Dzelzkalēja vadīto privāto automašīnu "Volkswagen Passat" Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieki apturēja ārpus darba laika, 13.aprīlī plkst.21.30. Konstatēts, ka amatpersona pie auto stūres sēdusies, būdama 1,8 promiļu reibumā.

Par notikušo sākta disciplinārlieta, bet administratīvā pārkāpuma lietas materiāli nosūtīti tiesai lēmuma pieņemšanai

"Šāda veida rīcība nekādā gadījumā nav pieļaujama no valsts amatpersonas puses," pauda ZRP vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, var piemērot administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzlikt naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)