Banner 980x90

Bauskas novadā ar stipendijām atbalstīs rezidentus ginekoloģijā un bērnu zobārstus

Jelgava, 14.jūl., LETA. Bauskas novada pašvaldības stipendijas plānots maksāt rezidentiem, kas apgūst ginekologa, bērnu zobārsta un citas kvalifikācijas, šonedēļ lēmuši Bauskas novada domes Sociālo, izglītības, kultūras un sporta lietu komitejas deputāti.

Bauskas novada domes saistošajos noteikumos par Bauskas novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu rezidentiem atrunāts, ka dome ar lēmumu nosaka stipendijas piešķiršanai atbalstāmās profesionālās rezidentūras studiju specialitātes.

Apzinot Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrību SIA "Bauskas slimnīca" un SIA "Zemgales mutes veselības centrs" darbības nodrošināšanai nepieciešamos speciālistus, konstatēts, ka pašvaldības veselības aprūpes iestādēs ir nepieciešams ārsts ginekologs-dzemdību speciālists ar ginekoloģisko ultrasonogrāfiju, ārsts internists darbam aprūpes nodaļā un dežūrās steidzamās medicīniskās palīdzības punktā, oftalmologs darbam ambulatorajā pieņemšanā, ģimenes ārsts un bērnu zobārsti.

Par stipendijas piešķiršanu tieši šiem speciālistiem vēl jālemj domes sēdē.

Kā ziņots, Bauskas novada pašvaldība rezidentūras studentiem plāno ik mēnesi piešķirt stipendiju minimālās algas apmērā, lai piesaistītu veselības aprūpes speciālistus.

Dome cer, ka stipendijas piešķiršana veicinās kvalificētu speciālistu piesaisti Bauskas novadam, savukārt iedzīvotājiem nodrošinās kvalificētu veselības aprūpi.

Stipendiju plānots piešķirt no jaunā studiju gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)