Banner 980x90

Bauskas novadā kūlas ugunsgrēkā sadeg šķūnis

Rīga, 11.apr., LETA. Trešdien Bauskas novadā, visticamāk, tieši kūlas degšanas rezultātā liesmas iznīcinājušas šķūni, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Konkrētajā vietā tika dzēsts pērnās zāles ugunsgrēks 0,8 hektāru platībā, kā arī degošs šķūnis 180 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēts 21 kūlas ugunsgrēks un 22 cita veida ugunsgrēki, kuros gan cilvēki nav cietuši. VUGD darbinieki veikuši arī 12 glābšanas darbus un saņēmuši astoņus maldinošus izsaukumus. Neviens

Šogad kopumā valstī dzēsti 1406 sausās zāles ugunsgrēki.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods. Sausās zāles degšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas.

Kūlas ugunsgrēku laikā VUGD aicina iedzīvotājus īpaši uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas dēļ neizceltos postoša ugunsnelaime.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)