Banner 980x90

Bauskas novada mērs: Veidojot sadarbības teritorijas, jānodrošina asfaltētie ceļi līdz pagastu centriem

Jelgava, 30.aug., LETA. Lai plānotās sadarbības teritorijas vienmērīgi attīstītos, valstij jānodrošina asfaltētie ceļi līdz pagastu centriem, aģentūrai LETA pauda Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK).

Domes vadītājs atgādināja, ka vēl pirms iepriekšējās administratīvi teritoriālās reformas pašvaldībām tika solīts, ka uz pagastu centriem tiks nodrošināti asfaltētie ceļi, taču tas netika izdarīts un pašlaik, braucot uz Bausku, piemēram, no Brunavas vai Dāviņu pagasta, nākas mest līkumu.

"Ja brauc no Vecumniekiem uz Bausku, jābūt asfaltētam ceļam, lai viegli varētu saņemt nepieciešamos pakalpojumus. Bet tagad jābrauc atpakaļ līdz Ķekavas aplim, kas sanāk 40 kilometru līkums. Pēdējā Latvijas Pašvaldību savienības kongresā pieņēmām rezolūciju, ka valdībai jāpilda šis solījums, jo jābūt pārmantojamībai, nedrīkst mainīties valdība un līdz ar to arī solījumi," pauda Ābelnieks.

Viņam Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novada iekļaušana Bauskas pašvaldību sadarbības teritorijā šķiet loģiska, jo arī pašlaik bijušā Bauskas rajona novadi sadarbojas daudzās jomās - novadus apkalpo Bauskas novada būvvalde, Centrālā bibliotēka, arī Tūrisma informācijas centrs gatavo informāciju par visiem novadiem.

"Nākamais solis sadarbības paplašināšanai un nostiprināšanai ir Civilās aizsardzības komisijas un Pašvaldības policijas izveidošana," informēja Bauskas novada domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir doti uzdevums, konsultējoties ar pašvaldībām, noteikt valstī administratīvo teritoriju grupas ap reģionālās un nacionālās nozīmes attīstības centriem, kuru ietvarā pašvaldības var apvienoties vai sadarboties.

Ministrijai uzdots līdz šī gada 1.septembrim sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā normatīvā akta projektu par sadarbības teritoriju izveidošanu. Likumprojekts nosaka pašvaldību sadarbības teritoriju izveidi, kur izveidojamām pašvaldību sadarbības teritorijām tiek noteikts administratīvās teritorijas statuss.

Plānots, ka Bauskas pašvaldību sadarbības teritorijā būs Bauskas novads, Iecavas novads, Rundāles novads un Vecumnieku novads.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)