Banner 980x90

Bauskas novada pašvaldība aicina ātrāk izbūvēt apvedceļu

Foto: Bauska24.lv
Foto: Bauska24.lv
Bauskas novada pašvaldība iesniegusi Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijai vēstuli ar lūgumu paātrināt apvedceļa izbūvi Bauskā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība uzsver, ka, pēc VAS "Latvijas Valsts ceļi" 2013.-2015.gadā veiktajiem satiksmes intensitātes datiem, autoceļš A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža ir ar valstī lielāko kravas transporta intensitāti visā tā garumā, kas pilsētas iedzīvotājiem rada īpaši nelabvēlīgus dzīves apstākļus un diskomfortu ne tikai tranzītielas tiešā tuvumā, bet arī pilsētā kopumā.

"Smagais transports pilsētā ietekmē ceļu satiksmes drošību, noslogotību, rada ekoloģiskas problēmas un ietekmi uz vidi - vibrācijas, troksni, izmešus. Pilsētā ik nedēļu reģistrē apmēram 1,7 avārijas. Statistika rāda, ka pērn notikusi 91 avārija," informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.

Bauskas novada pašvaldība aicina pašlaik vērienīgākā satiksmes projekta "Rail Baltica" īstenošanu plānot integrēti ar "Via Baltica" Bauskas apvedceļa posma un savienojuma mezglu izbūvi.

Tāpat pašvaldība norāda, ka nepieciešams jauns tilts pār Mēmeli pirms paredzamā smagsvara transporta plūsmas palielinājuma saistībā ar jaunās dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvniecību.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)