Banner 980x90

Bauskas novada pašvaldība kļuvusi par Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla dalībnieci

Bauska24.lv
Bauska24.lv
Bauskas novada pašvaldībai piešķirts veselīgas pašvaldības statuss un pašvaldība uzņemta Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

"Iesaistoties šajā pašvaldību tīklā, galvenie ieguvumi būs metodoloģisks materiāls un konsultatīvs atbalsts, ko izmantot sabiedrības veselības veicināšanas programmas izstrādē, iespēja piedalīties semināros, pieredzes apmaiņa ar citām Latvijas pašvaldībām, kas iesaistījušās Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, pieeja informatīviem materiāliem par veselīgu dzīvesveidu un veselības veicināšanu," ieguvumus skaidro pašvaldība.

Šajā plānošanas periodā pašvaldībām, kas būs iesaistījušās tīklā, būs pieejams Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums 55,6 miljonu eiro apmērā, piemēram, sporta laukumu uzlabošanai, dabas taku izveidei, āra trenažieru uzstādīšanai utt. Bauskas novadam iezīmētā summa piecu gadu periodam ir 560 000 eiro. Pašvaldība jau jūnijā varēs sākt iesniegt projektu pieteikumus, bet līdz 1.maijam bija jākļūst par veselīgo pašvaldību tīkla dalībnieci.

Veselības veicinātāja koordinētāja pienākumus kopš gada sākuma pašvaldībā veic Baiba Suharevska. Veselības veicināšanas koordinētājas darba pienākumi ir izstrādāt attīstības un veicināšanas programmas, kā arī citus Bauskas novada domes normatīvo aktu projektus veselības veicināšanas jomā, nodrošināt novada domes sadarbību ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru, koordinēt Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla noteikto kritēriju ieviešanu pašvaldībā, veicināt starptautisko finanšu fondu resursu un citu investīciju piesaisti veselības veicināšanas pasākumu īstenošanai pašvaldībā, izstrādāt un realizēt projektus, kas saistīti ar sabiedrības veselību, veicināt sadarbību ar dažādām organizācijām, iestādēm, citām pašvaldībām Latvijā un ārvalstīs.

Tāpat Suharevska sadarbosies ar Bauskas novada ģimenes ārstu praksēm, apkopos un uzturēs informāciju par veselības veicināšanas pasākumiem, to norisi un veiks to izvērtējumu, popularizēs veselīgu dzīvesveidu, organizēs aktīva dzīvesveida pasākumus un sagatavos izdales materiālus veselīga dzīvesveida popularizēšanai Bauskas novadā, vadīs izglītojošus pasākumus par veselības tēmām pašvaldības izglītības iestādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)