Banner 980x90

Bauskas novada reorganizējamās vidusskolas absolvēs 30 skolēni

Jelgava, 20.sept., LETA. Bauskas novada Uzvaras un Īslīces vidusskolās, kas no nākamā mācību gada tiks reorganizētas par pamatskolām, vidusskolas posmā izglītību apgūst 30 skolēni, liecina novada pašvaldības publiskotā informācija.

Abās skolās šajā mācību gadā nav ne 10., ne 11.klases. Uzvaras vidusskolā ir 12 divpadsmitklasnieki, bet Īslīces vidusskolas 12.klasē mācās 18 skolēni.

Bauskas novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Māra Bauvare aģentūrai LETA pauda, ka bērniem ir iespēja apgūt vidējo izglītību Bauskas Valsts ģimnāzijā un Bauskas 2.vidusskolā, daļa izvēlas izglītības iestādes Rīgā.

"Protams, mēs skumstam, ka skolēni izvēlas Rīgu un dodas uz prestižākajām skolām, taču arī paši cenšamies celt kvalitātes latiņu. Skolēns ir svarīgākais, uz ko orientēties. Ir jāizvērtē katras izglītības iestādes budžets pa pozīcijām, vai nav tā, ka uzturam ēkas, iekopjam parku. Svarīgākais ir, ko iegūst skolēns no katra izdotā eiro," reformu mērķi pamatoja Bauvare.

Vienlaikus viņa atzina, ka reformas ir psiholoģiski smagas, jo to mērķis jāskaidro sabiedrībai, tāpat nācies gatavot paskaidrojumus dažādām valsts iestādēm, kurās bija vērsušies reorganizācijas pretinieki. Bauvare ir pateicīga saviem kolēģiem, kas strādā, lai reorganizācija noritētu veiksmīgi.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka par abu izglītības iestāžu reorganizāciju Bauskas novada dome lēmusi 2015.gadā, bet skolu audzēkņu vecāki īstenojuši vairākas iniciatīvas un aktivitātes, lai nepieļautu skolu reorganizāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)