Banner 980x90

Bauskas novadā tīra ūdenstilpnes

Foto: bauska.lv
Foto: bauska.lv
Bauskas novada pašvaldība 6.jūlijā noslēdza līgumu ar SIA "Piekrastei.lv" par upes aizaugumu likvidēšanu, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas novada pašvaldībā.

Darbi tiek veikti ar mērķi uzlabot ūdens kvalitāti Bauskas novada teritorijā, Mūsā, Mēmelē un Lielupē. Darbos ietilpst upes aizaugumu likvidēšana un noplāto augu krastā izstumšana un sakraušana kaudzēs. Pļaušanas dziļums ir maksimāli tuvāk gultnei.

Līgums spēkā trīs mēnešus no tā parakstīšanas dienas jeb kopā jāstrādā 480 stundas. Vienā stundā uzņēmumam jāveic vismaz 0.1 ha aizaugumu likvidēšana. Upes aizaugumu likvidēšana notiks atļautajā pļaušanas periodā no 20.jūnija līdz 31.oktobrim.

SIA "Piekrastei.lv" aizaugumu likvidēšanā izmanto lielas caurgājamības laivu un amfībiju "Truxor". Laivas konstrukcija ļauj pļaut ūdensaugus kā dziļumā, tā arī seklumā pie paša krasta. Šāds izpildījums nodrošina ūdenstilpnēm pilnīgu atbrīvošanos no nevēlamas aizaudzes. Pļaušanas dziļums ir līdz pat 1,50 metri zem ūdens līmeņa maksimāli tuvu upes gultnei.

Vietās, kur nav iespējams pļaut ar laivu, tiek izmantota amfībija. Tā ar pieliktām grābekļa tipa dakšām tiek izmantota nopļauto ūdensaugu savākšanai no upēm un sakraušanai kaudzēs. Tās tiek kautas ne tuvāk kā 50 metru attālumā viena no otras un ne tuvāk kā desmit metru attālumā no ūdenskrātuvēm.

Bauskas pilsētas robežās upes jāattīra pilnā platumā, savukārt pārējā Bauskas novada teritorijā aizaugumi jāpļauj pa slejām, izņemot atpūtas zonās, kur nepieciešams ūdenstilpni tīrīt pilnā platumā.

Darbi tiek veikti atbilstoši Ministru kabineta 2006.gada 13.jūnija noteikumu Nr.475 "Virszemes ūdensobjektu un ostu akvatoriju tīrīšanas un padziļināšanas kārtība" prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)