Banner 980x90

Bauskas pilī nedēļas nogalē notiks izstāde "Latvijas vīnogas 2018"

Rīga, 20.sept., LETA. Bauskas pilī šajā nedēļas nogalē - 22.un 23. septembrī - notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības organizēta izstāde "Latvijas vīnogas", kurā būs apskatāmi vairāk nekā 100 dažādu vīnogu šķirņu paraugi no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja biedrībā.

"Šis gads Latvijā audzētajām vīnogām īpaši patika. Daudzas šķirnes jau ir novāktas, un izstādē varēs apskatīt vidējās un vēlās vīnogu šķirnes no visas Latvijas. Ja arī nākamās vasaras klimatisko izmaiņu rezultātā būs tik pat siltas, vīnogu audzēšana Latvijā varētu kļūt par arvien perspektīvāku nozari," teica Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

Izstādes organizatori informēja, ka pasākuma apmeklētājus, kā jau katru gadu, arī šogad priecēs plašs vīnogu šķirņu klāsts - ogu paraugi būs no dažādām Latvijas vietām un dažādos apstākļos audzētām vīnogām. Būs apskatāmas gan universālās un galda, gan potenciālās vīna vīnogas. Tāpat arī ogas, kas augušas dārzā, pie ēkas sienas, atklātā laukā vai siltumnīcā. Izstādes apmeklētāji varēs uzzināt, kuras ir izturīgākās, kuras vieglāk audzējamās šķirnes un kuras prasa pastiprinātu uzmanību.

Izstādē varēs saņemt arī vīnogu audzētāju konsultācijas šķirņu izvēlē, vīnogu kopšanas un veselības stiprināšanas jautājumos, pasūtīt vīnogu stādus, kā arī iegādāties atsevišķu šķirņu ogas.

Tāpat visi interesenti izstādē sestdien, 22. septembrī, no plkst.13 aicināti piedalīties izglītojošā seminārā "Latvijas vīnogas 2018", kurā varēs uzzināt par vīnogu audzēšanas tradīcijām un izaicinājumiem Latvijā.

Izstāde apmeklētājiem būs atvērta sestdien, 22.septembrī, no plkst.10 līdz 19 un svētdien, 23.septembrī, no plkst.10 līdz 15.

Izstāde "Latvijas vīnogas 2018" notiek Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības īstenotā projekta "Latvijas vīna tūrisma attīstība" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)