Banner 980x90

Bauskas pilī notiks senās mūzikas ansambļa "Sternjan" koncerts

Sestdien, 19.martā, plkst.17.00 Bauskas pilī notiks senās mūzikas ansambļa "Sternjan" koncerts, aģentūru LETA informēja Bauskas pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Zaķe.

Koncertā uzstāsies soprāni Ilze Grēvele un Terēze Upatniece, Laura Šarova spēlēs baroka vijoli, Gertruda Jerjomenko klavesīnu, atskaņojot labi pazīstamo baroka komponistu Johana Sebastiana Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Henrija Persela un citu autoru skaņdarbus.

"Esam izvēlējušās mūziku, kuru caurvij mīlestības tēma. Būs dzirdamas gan mīlas saldās mokas, gan asaras, kas tiek lietas par Jēzus nāvi. Tam visam pa vidu saldkaisli acu skati un nimfu dejas," par koncerta ideju saka mūziķes.

Baroka stils mūzikā valdīja apmēram 150 gadu, no 1600. līdz 1750.gadam. Tas bija klasiskās mūzikas priekšvēstnesis, ieviešot jaunas skaņdarbu formas, piemēram, operu, sonāti vai koncertu, kas turpina pastāvēt līdz pat mūsdienām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)