Banner 980x90

Bauskas pils muzejā sestdien skanēs Bavārijas jauniešu kamerorķestra koncerts

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Sestdien, 6.augustā, plkst.16.00 Bauskas pils muzejā uzstāsies Bavārijas jauniešu kamerorķestris "The Puchheimer Jugendkammerorchester", kura apmeklējums skatītājiem ir bez maksas, aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Zaķe.

"The Puchheimer Jugendkammerorchester" ir stīgu orķestris no Bavārijas, kura sastāvā spēlē 32 dalībnieki, galvenokārt pusaudži vecumā ap 16 gadiem. Lielākā daļa no viņiem ir ieguvuši balvas vācu konkursā "Jaunietis muzicē".

Jauniešu orķestra diriģents ir Pēteris Mikielsens, kurš ne vien diriģē šo jauniešu orķestri, bet arī māca vijoļspēli orķestra vijolniekiem.

Kamerorķestris iesaistās dažādos projektos, veidojot īpašu sadarbību ar citiem jauniešu orķestriem. Mūziķi bijuši apmaiņas programmās Ungārijas, Polijas, Igaunijas un Itālijas orķestros un koros. 2016.gada augustā orķestris saņēmis iespēju koncertēt arī Latvijā. Paralēli šiem sadraudzības projektiem orķestris aktīvi sniedz koncertus slimnīcās, pansionātos un cietumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)