Banner 980x90

Bauskas pils pagalmā būs glezniecības plenēra izstāde

6.augustā visas dienas garumā, Bauskas pils pagalmā būs apskatāma 12.Starptautiskā plenēra izstāde "Bauskas vasara", kurā iespējams apskatīt un baudīt desmit profesionālu gleznotāju darbus, kas astoņu dienu garumā tapuši Bauskas pils telpās.

Bauskas pils muzeja pārstāve Justīne Zaķe aģentūru LETA informēja, ka izstādē Latviju pārstāv pieci mākslinieki un pieci ārvalstu viesi.

Krieviju pārstāv Ļubova Novikova, kura plenērā piedalās pirmo reizi, savukārt Lietuvu pārstāv divi gleznotāji - Eimutis Markūns un Ričards Garbačausks. Savus darbus apmeklētāju vērtējumam sniedz un plenērā piedalās arī Gruzijas abstrakcioniste Titatina Čumburidze un Itālijas abstrakcionists Luka Kapello.

Latviju pārstāv talsinieki Guna Millersone, kura konkursā "Zelta āķis 2015" Bauskas muzejā ieguva vērtētāju speciālbalvu, Andris Vītols, Anita Meldere, kas ir pazīstamākā šīs mākslas nozares pārstāve, kura daudzu savu darbu iedvesmu smēlusies tieši Bauskā un tās apkārtnē, un romantiskās glezniecības pārstāvis Māris Upzars.

Plenēru vada rīdziniece, mākslas maģistre Elga Grīnvalde, kura vairākkārtēji ir piedalījusies un organizējusi Bauskas vasaras plenēru. Arī šogad viņas darbs būs apskatāms izstādē.

Izstāde ir bez maksas, bet par atsevišķu samaksu būs iespējams apmeklēt muzeja ekspozīcijas un Livonijas ordeņa pils centrālo torni ar skatu platformu, informēja Zaķe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)