Banner 980x90

Bauskas rajona tiesai nodota lieta par liela apjoma līdzekļu izkrāpšanu no valsts

Rīga, 18.jūl., LETA. Bauskas rajona prokuratūra nodevusi Bauskas rajona tiesai lietu par aptuveni 124 000 eiro izkrāpšanu deklarējot nepamatoti izveidotas pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pārmaksas, aģentūru LETA informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Apsūdzētais ir kāda uzņēmuma valdes loceklis, kurš saukts pie kriminālatbildības par krāpniecisku darbību veikšanu lielos apjomos.

Kriminālprocesā savāktie pierādījumi norāda uz to, ka apsūdzētais, izmantojot uzņēmumu, kurā bija valdes loceklis, izkrāpa no valsts budžeta naudu kopsummā 123 176 eiro apmērā, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam (VID) uzņēmuma PVN deklarācijas, tajās vairākos gadījumos krāpšanas nolūkos nepamatoti deklarēja palielinātu darījumu vērtību par pasažieru autobusu iegādi no apsūdzētā radiniekiem piederošiem uzņēmumiem. Tādējādi apsūdzētais, būdams valdes loceklis, ar viltu ieguva uzņēmuma tiesības uz PVN pārmaksas atmaksām.

Noziedzīgās darbības veiktas 2013. un 2014.gadā.

Apsūdzētais mēģinājis veikt vēl vienu krāpniecisku darbību izkrāpjot 69 930 no VID, taču dažādu apstākļu dēļ, tas viņam nav izdevies.

Tāpat apsūdzētais ir nodarbojies ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apjomā.

Sākotnēji lietā ierosināta pret trīs personām, taču pret divām no tām, apsūdzētā radiniekiem, lieta izbeigta, jo viņi nav zinājuši par apsūdzēta nelegālajām darbībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)