Banner 980x90

Bauskas sākumskolu ģimnāzijai pievienos ar nākamo gadu

Rīga, 28.jūn., LETA. Ar 2020.gadu Bauskas sākumskola tiks pievienota Bauskas valsts ģimnāzijai, nolēmuši novada domes deputāti.

Ar lēmumu noteikts, ka ar 2019.gada 31.decembri tiek pabeigta Bauskas sākumskolas pievienošana Bauskas Valsts ģimnāzijai un ar 2020.gada 1.janvāri Bauskas Valsts ģimnāzija un Bauskas sākumskola uzsāks darbu kā viena izglītības iestāde - Bauskas Valsts ģimnāzija.

Pirms septiņiem gadiem toreizējā Bauskas 1.vidusskola ieguva valsts ģimnāzijas statusu. Tobrīd normatīvie akti neparedzēja valsts ģimnāzijai tiesības īstenot pilnu pamatizglītības programmu, tādēļ blakus, vienā ēkā, sāka pastāvēt divas izglītības iestādes - Bauskas Valsts ģimnāzija un no jauna izveidotā Bauskas sākumskola. Taču pērn stājušies spēkā grozījumi Vispārējās izglītības likumā, nosakot, ka valsts ģimnāzija ir tiesīga īstenot arī pilnu pamatizglītības programmu.

Pašvaldībā uzskata, ka līdz ar apvienošanu skolēnu vecākiem tiks nodots skaidrs un saprotams vēstījums, ka viņu bērns konkrētajā skolā varēs mācīties 12 gadus, un vecāki zināmā izglītības posmā nebūs spiesti pieņemt lēmumu par to, kur viņu bērnam turpināt izglītošanos, lai iegūtu pamata vai vidējo izglītību.

Tāpat pašvaldībā secināts, ka abu skolu apvienošana nozīmētu arī pedagoģisko resursu efektīvāku izmantošanu. Arī pašlaik Bauskas sākumskolā strādā 41 pedagogs, ģimnāzijā 47 pedagogi, septiņi ģimnāzijas pedagogi strādā Bauskas sākumskolā, četri sākumskolas skolotāji - ģimnāzijā.

Tāpat kā ieguvumu apvienošanai pašvaldība saredz plašākas iespējas skolēnu individuālajam darbam, fakultatīvajām nodarbībām, interešu izglītībai, dalībai projektos un izglītojošās aktivitātēs. Pēc pašvaldības domām, pieaugtu pozitīva konkurence gan izglītojamajiem, gan pedagogiem, tāpat vidusskolas posmā varētu piedāvāt konkurētspējīgāku padziļināto mācību jomu apguvi.

"Apvienojot abas skolas, izglītības iestādei tiktu plānots viens budžets, vienota grāmatvedības, kadru uzskaite, lietvedība, iespēja pilnu slodžu nodrošināšanai no pašvaldības budžeta finansētajiem amatiem," uzskata domē, piebilstot, ka tiks veicināta arī novada līdzekļu racionālāka, mērķtiecīgāka pārvaldība un lietderīgāka izmantošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)