Banner 980x90

Bauskas slimnīca nopērk jaunu datortomogrāfu

29.jūlijā novada domes deputāti, pašvaldības un preses pārstāvji tika aicināti uz modernizētā datortomogrāfa prezentāciju, kas uzstādīts SIA "Bauskas slimnīca" slimnīcas ēkā.

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Ieva Šomina, līdzšinējais datortomogrāfs pacientu vajadzībām godam kalpoja gandrīz 10 gadus. Jaunās iekārtas priekšrocības ir plašāks izmeklējumu spektrs, mazāka staru deva, attēla kvalitātes uzlabojums, kā arī lielāks izmeklēšanas ātrums. Datortomogrāfa izmaksas – 210 000 eiro - SIA "Bauskas slimnīca" pilnībā sedz no saviem līdzekļiem. Aparāta iegādes veids ir aparāta modernizācija.

Datortomogrāfa modernizācija aktualizē arī vairākus sasāpējušus jautājumus, kas saistīti ar valsts finansējuma piešķīrumu jeb kvotu šādiem izmeklējumiem. Kā norādīja Brazovskas kundze, ir ļoti precīzi zināms, cik liels papildus finansējums būtu nepieciešams, lai par valsts līdzekļiem nodrošinātu izmeklējumu visiem pacientiem. "Kad 2009.gadā tika likvidēta Bauskas slimnīca saglabājot tikai aprūpes nodaļu, bija solījums, ka Bauskai tiks palielināts finansējums ambulatori sniegtajiem pakalpojumiem, diagnostikai, diemžēl šis solījums netika turēts," norādīja Brazovska. "Šobrīd slimnīcai piešķirtā kvota uz datortomogrāfijas izmeklējumu nodrošina šo pakalpojumu 3500 pacientiem gadā, mums būtu nepieciešams, lai varam apmaksāt 5000 izmeklējumus gadā," sacīja Drozdovska.

Jaunās ierīces izmeklējuma izmaksas ir lielākas. Ja pacients par saviem līdzekļiem vēlēsies veikt, piemēram, galvas izmeklējumu, viņam tas maksās 86,50 eiro līdzšinējo 64,11 eiro vietā. Savukārt par valsts naudu finansētos izmeklējumus, līdz 2015.gada beigām, būs papildus jāfinansē no Bauskas slimnīcas līdzekļiem. "Mēs nesamazināsim plānoto izmeklējumu skaitu, tādēļ, ka pakalpojums kļuvis dārgās, mēs no sava budžeta novirzīsim trūkstošo summu," sacīja Drozdovska.

Par datortomogrāfa saimnieci SIA "Bauskas slimnīcas" valdes locekle Mirdza Brazovska sauc dakteri Sandru Dzīvīti. Daktere izteica lielu pateicību visiem tiem, kuri radīja šo iespēja, veicināja ieceres īstenošanos. Viņa uzsvēra, ka diagnostiskā jomā Bauskas slimnīcā šis ir vēl viens nozīmīgs solis uz priekšu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)