Banner 980x90

Bauskas slimnīca varētu turpināt sniegt līdzšinējos pakalpojumus arī turpmāk

Rīga, 1.aug., LETA. Bauskas novada pašvaldības SIA "Bauskas slimnīca" arī turpmāk varētu sniegt līdzšinējos pakalpojumus, jo jaunā ārstniecības iestāžu līmeņošana to ietekmēs mazāk, sarunā ar aģentūru LETA pieļāva slimnīcas vadītāja Mirdza Brazovska.

Viņa stāstīja, ka pašlaik slimnīcas izvērtē nākotnes sadarbības modeli, lai noteiktu, kādi pakalpojumi katrā no iestādēm tiks sniegti. Zemgalē līdz ar Bauskas slimnīcu pie šāda modeļa izstrādes jāstrādā arī Dobeles un Jelgavas slimnīca, kas ir reģiona nozīmes slimnīca.

Taču jaunā slimnīcu līmeņošana Bausku ietekmēšot mazāk, jo tajā vairs netiek sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība tās klasiskajā izpratnē, bet darbojas tikai Uzņemšanas nodaļa, kurā pacienti vēršas paši ar nelielām problēmām. Līmeņošana vairāk attiecināma uz tām iestādēm, kas nodrošina neatliekamo palīdzību, tāpēc tajās arī tiek vērtēts pieejamo speciālistu skaits, sniegto pakalpojumu kvalitāte, lai izveidotu attiecīgās iestādes profilu, skaidroja Brazovska.

Viņa pieļāva, ka Bauskā arī turpmāk tiks sniegti hronisko slimnieku aprūpes pakalpojumi, jo lauku reģionos šis pakalpojumus ir pieprasīts.

Vienlaikus slimnīcas vadītāja atzina, ka prognozēt nākotni un pieejamo finansējumu ir grūti, jo valstī trūkst stratēģiskā plāna attiecībā uz medicīnas jomu. Viņa uzskata, ka slimnīcai vajadzēja turpināt sniegt arī neatliekamo palīdzību, jo Bauska atrodas uz intensīvas satiksmes šosejas.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" atzina, ka slimnīcas Latvijā netiks slēgtas, lai gan turpmāk slimnīcām valsts ļaus sniegt tos pakalpojumus, kurus tās var nodrošināt pietiekamā kvalitātē. Viņa stāstīja, ka no 1.aprīļa ir sākta slimnīcu līmeņošana, kurā pašas slimnīcas, izvērtējot savus resursus, nosaka, kādus pakalpojumus tās var sniegt pienācīgā kvalitātē un no kādu pakalpojumu sniegšanas tās atteiksies.

Veselības ministrijas prognoze ir, ka tiks piedzīvota slimnīcu profila maiņu, īpaši reģionos. "Protams, mēs šo procesu uzraudzīsim. Turpmāk slimnīcām valsts ļaus sniegt tikai tos pakalpojumus, kurus tās var nodrošināt pietiekamā kvalitātē. Nevar slimnīca sniegt konkrētu pakalpojumu, ja tai trūkst attiecīgo speciālistu," sacīja ministre.

Tāpēc ministre izteica prognozi, ka slimnīcas slēgtas netiks, bet notiks pakalpojumu koncentrācija. Jautājums ir tikai par to, kādi pakalpojumi un cik plašā spektrā tiks sniegti konkrētajās ārstniecības iestādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)