Banner 980x90

Bauskas tiesai nodod krimināllietu pret zemnieku par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 89 000 eiro apmērā

Rīga, 18.apr., LETA. Bauskas rajona prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 89 751 eiro apmērā apsūdzēts kādas zemnieku saimniecības īpašnieks.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, veicot zemnieku saimniecības saimniecisko darbību, tās īpašnieks sniedza nodokļu administrācijai paredzētās deklarācijas, pārskatus un ziņojumus, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Tomēr apsūdzētā persona neveica saņemtā un aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa nomaksu, aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu nomaksu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksu un uzņēmējdarbības riska valsts nodevas nomaksu.

Laikā, kad zemnieku saimniecībai bija jāveic nodokļu nomaksas valsts budžetā un zemnieku saimniecības norēķinu kontā bija finanšu līdzekļi, tās īpašnieks izvairījās no nodokļu nomaksas, sistemātiski veica skaidras naudas izņemšanu no bankomāta un konta bankā, izņemot skaidru naudu kopsummā 465 180 eiro apmērā, ar kuru rīkojās pēc saviem ieskatiem.

Noziedzīgās darbības īstenotas laika periodā no 2016.gada aprīļa līdz pērnā gada augustam.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Bauskas rajona tiesai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)