Banner 980x90

Bauskas Valsts ģimnāzijas būvdarbu pabeigšanu apstrīdējis iepriekšējais darbu kavētājs

Bauskas Valsts ģimnāzijas būvdarbu pabeigšanas iepirkumu apstrīdējis uzņēmums SIA "Starbag", kurš iepriekš netika galā ar būvdarbiem noteiktajā termiņā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Saskaņā ar IUB paziņojumiem Bauskas novada pašvaldība īstenoja iepirkumu būvdarbu pabeigšanai Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas sākumskolas ēku energoefektivitātes paaugstināšanas rekonstrukcijas projektā un to veica kā sarunu procedūru, iepriekš nepublicējot paziņojumu par līgumu.

Iepirkumā par partneri tika izraudzīta Bauskas vietējā SIA "Kvintets M" ar 401 558 eiro līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, kas tika paziņots maijā, bet jūnija sākumā SIA "Starbag" iesniedza sūdzību IUB. Sūdzības saturs un tās izskatīšanas termiņš pagaidām nav publiskots.

Šis iepirkums nav saistīts ar projektu, kuru finansē Eiropas Savienības fondi.

Iepriekš Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (NA) intervijā aģentūrai LETA pauda, ka pērn iekavētās Bauskas Valsts ģimnāzijas renovācijas darbu iepirkumā būvnieks tika izvēlēts pats lētākais un kādā brīdī tas nedabūja strādniekus. Vasaras laikā, kad visās malās notiek būvdarbi, dabūt kvalificētus strādniekus nav viegli, īpaši tad, ja resursi ir mazāki. Tas bijis pamatā tam, ka skolēnu vajadzībām nepieciešamo telpu renovāciju neizdevās pabeigt līdz mācību gada sākumam un bija jāatrod pagaidu telpas.

"Ģimnāzijā visi darbi vēl pilnībā nav pabeigti. Galvenais, ka ir apkure, skolēni ir telpās, ēdnīca arī sakārtota, bet vēl ir darbi ar fasādi, un projekts nav galā. Termiņš projektam ir līdz šī gada aprīlim, bet jau iepriekš bija skaidrs, ka būvnieks neiekļausies termiņā, tāpēc līgums tika lauzts un darbu pabeigšana bija jāuztic citam būvniekam. Šajā projektā nav ES fondu līdzekļu, tāpēc termiņš neapdraud finansējumu," skaidroja Ābelnieks.

Kā ziņots, 2014.gada novembra sākumā gan Bauskas Valsts ģimnāzijā, gan Bauskas sākumskolā mācību process atsākās ierastos apstākļos, jo skolas telpās jau bija pabeigti remontdarbi, kuru dēļ ar zināmām neērtībām tika īstenoti pagaidu risinājumi mācību procesam.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Šomina aģentūru LETA informēja, ka iepriekš saistībā ar grūtībām Bauskas Valsts ģimnāzijā darbu veikšanai līdzās SIA "Starbag", ar kuru līgums pēcāk tika lauzts, tika piesaistīta SIA "Garlics", kas remontēja citas skolas. SIA "Starbag" radās problēmas ar darbaspēka nodrošināšanu būvobjektā, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Iepriekš jau ziņots, ka 1.septembrī visas skolas Bauskā sāka darbu, kā ierasts, taču Bauskas Valsts ģimnāzijā un Bauskas sākumskolā skolotāji pirmajām septembra nedēļām bija izveidojuši īpašu mācību darba plānu, iepriekš Bauskas novada domes sēdē deputātiem skaidroja pašvaldības izpilddirektors Jānis Kalinka.

Ābelnieks iepriekš laikrakstam "Diena" atzina, ka būvfirma SIA "Starbag" izvēlēta, "neņemot vērā tās slikto reputāciju, pieredzes un kapacitātes trūkumu, kā dēļ pilsētas lielākajā skolā un blakus korpusā esošajā Bauskas sākumskolā pamatīgi iekavējušies remontdarbi", rakstīja "Diena".

Remontdarbu iepirkumā uzvarēja SIA "Starbag". Šis uzņēmums piedāvājis zemāko cenu. Iepirkumu uzraudzības biroja dati liecina, ka tik apjomīgus pasūtījumus uzņēmums līdz šim nebija veicis. To apstiprinājis arī uzņēmuma izpilddirektors Uģis Strupulis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)