Banner 980x90

Bedru aizpildīšana uz valsts autoceļiem ar asfalta segumiem veikta gandrīz desmit hektāru apjomā

Rīga, 18.maijs, LETA. Bedru aizpildīšana uz valsts autoceļiem ar asfalta segumiem veikta gandrīz desmit hektāru jeb vairāk nekā 97 000 kvadrātmetru apjomā, informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāvji.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem bedru aizpildīšana veiktā 18 387 kvadrātmetru, uz reģionālajiem - 61 179 kvadrātmetru, bet uz vietējiem - 17 720 kvadrātmetru apjomā.

Veicot bedru aizpildīšanu, uz autoceļa tiek izvietotas ātruma ierobežojuma un brīdinājuma zīmes. Remontdarbu laikā to norises vietā lokāli sašaurina brauktuvi un ierobežo braukšanas ātrumu, attiecīgi 70 kilometri stundā un 50 kilometri stundā. Šāds ātruma ierobežojums ir nepieciešams, lai satiksmes dalībnieki neapdraudētu viens otru un darbiniekus, kuri strādā uz ceļa, uzsvēra LAU pārstāvji.

Savukārt pēc darbu veikšanas uz vienu diennakti tiek ieviests ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā un remonta posmu apzīmē ar ceļa zīmi "Uzbērta grants vai šķembas". Tas ir nepieciešams, lai emulsijas un šķembu kārta saformētos. Pirms ātruma ierobežojumu noņemšanas brīvās šķembas no autoceļa tiek noslaucītas.

Remontdarbi uz asfalta seguma ceļiem tiek veikti prioritārā secībā. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, bedru aizpildīšana uz A uzturēšanas klases autoceļiem jāveic līdz 1.jūnijam, uz B uzturēšanas klases autoceļiem līdz 15.jūnijam, uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem līdz 1.jūlijam. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā, atzīmēja LAU.

LAU aicina ceļu lietotājus ievērot ātruma ierobežojumus, būt uzmanīgiem un ar atbildību attiekties gan pret savu, gan citu satiksmes dalībnieku, kā arī remontdarbu veicēju drošību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)