Banner 980x90

Bijušās sinagogas vietā Bauskā taps piemiņas vieta

Jelgava, 4.jūl., LETA. Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome vietā, kura Bauskā kādreiz atradusies sinagoga, plāno izveidot piemiņas vietu, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Piemiņas vietas skici ar simbolisku nosaukumu "Sinagogas dārzs" izveidojis tēlnieks Ģirts Burvis. Mākslinieks piedāvā izveidot ainavisku skvēru ar mūsdienīgiem skulpturāliem objektiem. Rīgas un Pasta ielā ieplānotās atceres vietas mets jau ir prezentēts Bauskas novada pašvaldībā, ir veikta vizualizācija konkrētajā vidē.

Lai nodrošinātu veiksmīgu projekta realizāciju, Bauskas novada pašvaldībai ir jāsagatavo teritorija - jālikvidē koki un krūmi. SIA "Vides serviss" plāno to veikt tuvākajā laikā.

Projekts tiks finansēts no biedrības "Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome" līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)