Banner 980x90

Darbiem Bauskas pilī aizņemsies 622 067 eiro

Jelgava, 4.jūl., LETA. Darbiem Bauskas pilī Bauskas novada pašvaldība trijos gados aizņemsies kopumā 622 067 eiro, lēmusi novada dome.

Līdzekļi pašvaldībai nepieciešami projekta "Nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstība kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Zemgales reģionā" īstenošanai. Īstenojot ieceri, pašvaldība veiks Bauskas pilsdrupu konservācijas trešo kārtu un Bauskas pilskalna ziemeļu nogāzes nostiprināšanas un rehabilitācijas būvdarbus.

622 067 eiro kredītu pašvaldība Valsts kasē izņems no 2018.gada līdz 2020.gadam, bet atmaksāt aizņēmumu plānots 30 gadu laikā.

Jau vēstīts, ka trīs Zemgales pašvaldības - Jelgava, Dobeles un Bauskas novadi -, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, īstenos kopīgu kultūrvēsturiskā mantojuma atjaunošanas projektu.

Īstenojot ieceri, Jelgavā plānots sakārtot Vecpilsētas ielas apkārtni, attīstot to kā radošo kvartālu un izveidojot jaunu tūrisma objektu - Zemgales restaurācijas centru -, kurā būtu pieejami reģiona mērogā unikāli restauratoru pakalpojumi kultūrvēsturisku un citu nozīmīgu priekšmetu atjaunošanai. Tāpat nozīmīgas investīcijas paredzētas Jelgavas dievnamu atjaunošanā.

Bauskā tiks sakārtota un nostiprināta Bauskas pilskalna ziemeļu nogāze un Bauskas pils tornis, lai izbūvētu vairākus skatu laukumus pilsdrupu un apkārtējās ainavas apskatei, kā arī iekārtotu pils būvvēstures digitālu ekspozīciju.

Savukārt Dobelē pārbūvi piedzīvos Dobeles Livonijas ordeņa pils kapela, kā arī pils laukuma teritorija.

Kopējās projekta izmaksas ir 5 988 081 eiro, tai skaitā ERAF finansējums 2 347 500 eiro un nacionālais finansējums 3 418 384 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)