Banner 980x90

Ekoloģiskās lauksaimniecības uzņēmums "Lepšas" piegādā zemenes "Rimi" veikaliem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākot ar piektdienu, 27.maiju, lielākajos "Rimi" veikalos sortimentā nonāk pirmās Latvijā audzētās zemenes no ekoloģiskās lauksaimniecības uzņēmuma "Lepšas", pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja SIA "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

"Mums ir ļoti liels prieks, ka sortimentā arvien vairāk parādās Latvijā audzēti augļi, dārzeņi un ogas. Zemenes ir vienas no gaidītākajām vasaras vēstnesēm, kas lietojamas neskaitāmos veidos un pagatavojamas visdažādākajās receptēs. Īpaši eksotiskas ir zemeņu gaļas marinādes un grila mērces ar zemenēm," uzsver "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Zemeņu gaļas marināde ir pavisam vienkārši pagatavojama, tai nepieciešams 500 gramu zemeņu, maltā veidā. Tām jāpievieno ēdamkarote citronu sulas, sāls un pipari pēc vajadzības. Garšas atsvaidzināšanai var pievienot arī piparmētras. Zemeņu masā iejauc izvēlēto 1 – 1,5 kilogrami gaļas un atstāj to uz nakti. Zemenes dod patīkamu saldskābu garšu, taču piparmētras - svaigumu.

Pirmās zemenes nāk no Bauskas puses, kur ekoloģiski tīras lauksaimniecības produkcija tiek audzēta 25 hektāru lielā platībā, no kuriem vairāk kā astoņi hektāri ir zemeņu stādījumi. Uzņēmums "Lepšas" zemenes audzē kopš 2009.gada, akcentu liekot uz to, ka ogas un arī cita produkcija tiek audzēta videi un cilvēka veselībai draudzīgā veidā – maksimāli izvairoties no ķīmisko preparātu lietošanas. Zemenes tiek audzētas dobēs, kas aprīkotas ar laistīšanas sistēmu un pārklātas ar plēvi, lai nodrošinātu ogu tīrību. Uzņēmums ir iegādājies un aprīkojis vienu hektāru zemeņu platību ar tuneļiem jeb plēves tipa siltumnīcām, kas nodrošina agrāku zemeņu ražu.

Latvijā audzētās zemenes 500 gramu iepakojumā maksās 4,99 eiro, taču, palielinoties ražas apjomam, ir paredzama ogu cenu samazināšanās.

Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 118 trīs formātu veikali: 30 "Rimi" hipermārketi, 42 "Rimi" lielveikals un 46 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)