Banner 980x90

Iecavā par 57 533 eiro pārbūves trīs kilometrus garu novadgrāvi

Jelgava, 29.marts, LETA. Lai nodrošinātu nepieciešamo lauksaimniecības zemju mitruma līmeni, Iecavā paredzēts pārbūvēt novadgrāvi 3000 metru garumā no Iecavas vidusskolas līdz Vērģupei, ieguldot 57 533 eiro, aģentūra LETA uzzināja Iecavas novada pašvaldībā.

Īstenojot projektu, ir paredzēts pārtīrīt divus novadgrāvjus. Tiks izbūvētas piecas jaunas caurtekas, kur vecās caurtekas vairs nav atjaunojamas, kā arī atjaunotas pārējās trīs caurtekas. Paredzēts veikt arī komunikāciju pārbūvi - ūdensvadu septiņu metru garumā un telefona kabeļus 30 metru garumā. Tiks atjaunotas 27 drenu iztekas.

Lai nodrošinātu ieguldījumu klimata pārmaiņu samazināšanā, paredzēts izveidot sedimentācijas baseinu.

Iecavas ciema un lauksaimniecības zemju meliorācijas sistēmu pārbūvei kopumā ir milzīga loma ne tikai lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitātes un mitruma režīma uzlabošanā, bet arī iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā. Pārbūvētās sistēmas ūdeņi tiks novadīti Vērģupē, kas ir valsts nozīmes ūdens noteka, skaidroja pašvaldībā.

Projekta "Pašvaldības nozīmes koplietošanas ūdensnoteku pārbūve Iecavas novadā" plānotās izmaksas ir 57 533 eiro. Projekts tiks īstenots, izmantojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu 41 581 eiro apmērā, kā arī pašvaldības līdzfinansējumu - 15 951 eiro.

Darbus Iecavā veiks SIA "Kvintets M" par 46 719 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)