Banner 980x90

Iecavā plānots izveidot piemiņas plāksni sabiedriskajiem darbiniekiem Tepferiem

Jelgava, 6.dec., LETA. Iecavas novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti konceptuāli atbalstīja ieceri izveidot sabiedriskajiem darbiniekiem - Verneram un Jānim Tepferam - veltītu piemiņas plāksni, aģentūra LETA uzzināja domē.

Deputāti sprieda par ierosinājumu izgatavot brāļiem Tepferiem veltīto piemiņas plāksni un to novietot pie aptiekas ēkas Rīgas ielā 27, kur ievērojamie sabiedriskie darbinieki dzimuši. Tika nolemts konceptuāli atbalstīt ieceri un ieplānot nepieciešamos finanšu līdzekļus nākamā gada budžetā.

Bauskas Centrālās bibliotēkas apkopotā informācija liecina, ka Verners Tepfers dzimis 1893.gada 8.oktobrī Iecavā. 1916.gadā beidzis Maskavas Universitātes Tiesību fakultāti, 1917.gadā kara skolu. Piedalījās Pirmā pasaules karā latviešu strēlnieku pulkos, pēc tam darbojās kara tiesu resorā kā kara prokurors. 1937.gadā paaugstināts par ģenerāli un iecelts par kara tiesu pārvaldes priekšnieku. Rakstījis periodikā par kara vēstures un militāriem jautājumiem. 1944.gadā emigrējis uz Stokholmu, kur strādājis Zviedrijas armijas štābā.

Savukārt viņa brālis Jānis Tepfers dzimis 1898.gada 16.janvārī. Studējis Latvijas Universitātē tiesību zinātnes, piedalījās brīvības cīņās Kalpaka bataljonā. No 1919.gada bija Ārlietu ministrijas sekretārs, vēlāk ministrijas ģenerālsekretārs, tad sūtnis Helsinkos un Stokholmā. Pēc kara palika ārzemēs, darbojās Zviedrijas bēgļu organizācijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)