Banner 980x90

Iecavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja: Audžuģimenēm nepieciešamas sociālās garantijas

Jelgava, 3.okt., LETA. Kļūt par audžuģimeni iedzīvotājus motivētu sociālās garantijas no valsts puses, aģentūrai LETA pauda Iecavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Pārsla Dredžele.

Bāriņtiesa novada pašvaldības mājaslapā publicējusi aicinājumu iedzīvotājiem padomāt par iespējām kļūt par audžuģimeni, aizbildni vai adoptētāju kādam bez vecāku gādības palikušam bērnam, lai bērns varētu dzīvot ģimeniskā vidē.

"Jūs varat palīdzēt bērnam uzaugt labvēlīgā vidē šeit pat, savā valstī. Ja sajūtat savu sirds aicinājumu, gaidīsim jūs bāriņtiesā, kur izstāstīsim, kas turpmāk darāms, lai kļūtu par audžuģimeni, aizbildni vai adoptētāju," teikts bāriņtiesas vēstījumā.

Dredžele ir pārliecināta, ka lielāka motivācija kļūt par audžuģimeni būtu sociālās garantijas, jo, bieži vien, lai aprūpētu audžubērnus, ģimenes locekļiem nākas zaudēt darbu un sociālās garantijas. Bāriņtiesas vadītāja kā iespēju piedāvā darba līguma noslēgšanu ar audžuvecāku, lai šādā veidā nodrošinātu viņam sociālās garantijas.

Iecavas novada pašvaldība par katru audžuģimenē uzņemto bērnu maksā 260 eiro pabalstu mēnesī, tāpat tiek nodrošināts vienreizējais 260 eiro pabalsts, tikko bērns uzņemts ģimenē. Taču arī šis atbalsts nav pietiekams, lai attīstītu audžuģimeņu tīklu novadā - pašlaik tajā ir tikai divas šādas ģimenes.

"Tas nav ne viegli, ne vienkārši. Tam jābūt sirdsdarbam," piebilda bāriņtiesas priekšsēdētāja.

Tāpat "rindā" ir divi adoptētāju pāri. Dredžele novērojusi, ka Latvijā adoptētāji visbiežāk vēlas adoptēt meitenītes līdz gada vecumam, līdz ar to "rindā" jāgaida ilgi.

Audžuģimenēs ievietoti trīs novada bērni, vēl četri atrodas sociālās aprūpes iestādēs, taču Dredžele uzsver, ka tie ir lielākie bērni - jaunieši, kas sasnieguši 16-18 gadu vecumu.

Apmēram 30 novada bērnu nodoti aizbildniecībā, un bāriņtiesas vadītāja priecājas, ka rūpes par šiem bērniem labprāt uzņēmušies viņu radinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)