Banner 980x90

Iecavas novadā ceļ NĪN par īpašumiem, kuros nav deklarēto personu

Rīga, 31.jūl., LETA. No 2020.gada 1.janvāra Iecavas novadā mājokļiem, kuros dzīvesvieta nav deklarēta nevienai fiziskai personai, tiks piemērota paaugstināta nekustamā īpašumā nodokļa (NĪN) likme, lēmusi novada dome.

Deputāti šonedēļ lēma apstiprināt saistošos noteikumus "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Iecavas novadā jaunā redakcijā". Noteikumi, kas veidoti uz iepriekšējo noteikumu bāzes, paredz, ka no nākamā gada tiem objektiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana un kuros dzīvesvieta nav deklarēta nevienai fiziskai personai, tiek noteikta NĪN likme 1,5% apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības. Parasti likme ir 0,2 līdz 0,6%.

Domē uzskata, ka paaugstinātā nodokļu likme motivēs iedzīvotājus, kuri ir deklarējuši savu dzīvesvietu citā administratīvajā teritorijā, bet reāli dzīvo Iecavas novadā, deklarēties Iecavā. Tādējādi tiks palielināti iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi pašvaldības budžetā.

Savukārt mājokļu izīrētāji tikšot motivēti dot piekrišanu saviem īrniekiem deklarēt dzīvesvietu īrētajos mitekļos, kā rezultātā tiks veicināta arī mājokļu īres tirgus attīstība.

Jau vēstīts, ka domē rosināta arī diskusija par NĪN atlaidi komersantiem un saimnieciskās darbības veicējiem, kuri nodarbina Iecavas novadā deklarētās personas. Atbalstu varētu sniegt arī tiem uzņēmējiem, kuri investē pašvaldības infrastruktūras sakārtošanā un aktīvi iesaistās skolēnu vasaras nodarbinātībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)