Banner 980x90

Iecavas novadā par 291 764 eiro pārbūvēts pašvaldības grants ceļš

Rīga, 7.nov., LETA. Iecavas novadā par 291 764 eiro pārbūvēts pašvaldības grants ceļš 2,2 kilometru garumā, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Projekts "Autoceļa "V1040-Roņi-Tāmas-Renceles-A7" pārbūve" realizēts, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves vidi un veicinātu uzņēmējdarbības attīstību, kā prioritāti izvirzot lauksaimniecības uzņēmējdarbības veicināšanu un konkurētspēju Iecavas novadā.

Lai īstenotu projektu grants ceļa pārbūvei, 2015.gada nogalē un 2016.gada sākumā pašvaldības pārstāvji tikās ar vietējiem uzņēmējiem, diskutēja par pašvaldības grants ceļu stāvokli, noteica prioritāros ceļus un to vērtēšanas kritērijus.

Atbilstoši noteiktajiem kritērijiem ceļi tika sarindoti prioritārā secībā un tika veikta vizuālā satiksmes skaitīšana. Rezultātā tika noskaidrots pašvaldības ceļš ar visintensīvāko satiksmi un 2016.gada nogalē iesniegts projekta pieteikums Lauku atbalsta dienestā.

Projekta kopējās izmaksas ir 291 764 eiro, kur publiskais finansējums sasniedz 261 548 eiro, bet pašvaldības līdzekļi - 30 216 eiro. Projektu līdzfinansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA).

Kopējais pašvaldības grants ceļu pārbūvei piešķirtais ELFLA finansējums ir 470 000 eiro, kas ir 90% no attiecināmajām izmaksām. Pašlaik notiek tehniskās dokumentācijas izstrāde ceļa "A7-Papardes-Gāršas-Spītes-Podāzeļi" pārbūvei 2019.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)