Banner 980x90

Iecavas novadā plāno ieviest nekustamā īpašuma nodokļa atlaides audžuģimenēm, aizbildņiem un aizgādņiem

Jelgava, 29.nov., LETA. Iecavas novada pašvaldība plāno ieviest nekustamā īpašuma nodokļa atlaides audžuģimenēm, aizbildņiem un aizgādņiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Domes Finanšu komitejas deputāti jau atbalstījuši izmaiņas saistošajos noteikumos "Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Iecavas novadā". Plānotās izmaiņas nosaka, ka nākamajā gadā tiks paplašināts atvieglojumu saņēmēju loks, kā arī mainīta nodokļa atvieglojumu saņemšanas un piešķiršanas kārtībā.

Izmaiņas paredz, ka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus 50% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātās summas varēs saņemt nodokļu maksātāji, kuru īpašumā tiek nodrošināti audžuģimenes pakalpojumi, aizbildņi, kuru īpašumā dzīvo un ir deklarēti aizbildnībā esoši bērni vecumā līdz 18 gadiem, kā arī aizgādņi, kuru īpašumā dzīvo un ir deklarēti aizgādājamie.

Gala lēmumu par izmaiņām saistošajos noteikumos deputāti pieņems domes sēdē, kas notiks 12.decembrī.

Pašlaik uz atvieglojumu var pretendēt maznodrošinātās personas un ģimenes, vientuļie pensionāri un citas iedzīvotāju grupas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)