Banner 980x90

Iecavas novada vadītājs: "Balticovo" ir nopietns uzņēmums un attīrīšanas iekārtu problēmas atrisinās

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pašvaldības iedzīvotājiem nav jāuztraucas par situāciju, kas radusies AS "Balticovo", jo uzņēmums spēs atrisināt radušās problēmas ar attīrīšanas iekārtām, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Iecavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis (ZZS).

"Mēs galīgi neesam uztraukušies. Tas ir nopietns uzņēmums, kas spēs atrisināt problēmu," paziņoja Pelsis, pēc kura domām, iedzīvotājiem nav jāuztraucas arī par dzeramā ūdens kvalitāti, jo iespējamais piesārņojums to neietekmēs. "Agrāk pļavas un grāvji bija klāti ar putnu mēsliem, neviens neko par to nerunāja. Šoreiz ir sacelta vētra ūdens glāzē," uzskata Pelsis.

LETA jau vēstīja, ka, sabojājoties SIA "Balticovo" notekūdeņu attīrīšanas iekārtai, šobrīd kaitējums videi nav konstatēts, jo problēma atklāta tās sākotnējā stadijā, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja "Balticovo" valdes loceklis Kārlis Valdens.

Uzņēmumā apstiprina faktu, ka sabojājusies bioloģiskā sadzīves notekūdeņu attīrīšanas iekārta un tam cēlonis ir bojāgājušas notekūdeņu attīrīšanas baktērijas.

Uzņēmumā informē, ka šobrīd iespējamais vides piesārņojums ir lokalizēts, neļaujot piesārņotajiem notekūdeņiem nonākt lielajās ūdenstilpēs. Tāpat avārijas sekas tiek stingri monitorētas, regulāri ņemot ūdens analīzes.

Vienlaicīgi tiks sākta notekūdeņu attīrīšanas iekārtu tīrīšana, atbrīvojoties no bojāgājušajām baktērijām, piebilst uzņēmuma valdes loceklis. Paredzēts, ka pēc šo attīrīšanas darbu pabeigšanas iekārtās tiks ievietotas jaunas baktērijas, kuras pēc dabiskās aklimatizācijas dažu nedēļu laikā pilnībā atjaunos bioloģisko attīrīšanas procesu.

Uzņēmums prognozē, ka problēmas ar notekūdeņu attīrīšanu neietekmēs olu un olu produkcijas piegādi klientiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)