Banner 980x90

"Iecavnieks & Co" apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 6,7%

Rīga, 26.maijs, LETA. Eļļas ražotājs "Iecavnieks & Co" pagājušajā gadā strādāja ar 3,314 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās piecas reizes un bija 3688 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Iecavnieks & Co" apgrozījums 2016.gadā ir sarucis, jo Latvijas tirgū nebija pieejams pietiekams apmērs rapšu sēklu, lai spētu nodrošināt pieprasījumu pēc kompānijas ražotās produkcijas vairumtirdzniecībā.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka "Iecavnieks & Co" plāno slēgt stiktus sadarbības līgumus par izejvielu iepirkumu 2017.gadā, lai spētu izpildīt pasūtījumus un palielinātu apgrozījumu.

Kompānijas vadība arī norāda, ka "Iecavnieks & Co" apsaimnieko vairāk nekā 520 hektārus lauksaimniecības zemes. 2016.gadā uzņēmums saņēma valsts atbalstu par apstrādātājām lauksaimniecības platībām un akcīzes nodokļa atlaidi par dīzeļdegvielas izmantošanu. Kompānija pērn divas reizes saņēma arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu dalībai pārtikas izstādēs Polijā.

Arī turpmākajos gados kompānija plāno turpināt saimniecisko darbību lauku apsaimniekošanā, graudu un rapšu pirmapstrādē un glabāšanā, kā arī eļļas augu pārstrādē un to produkcijas tirdzniecībā. Nākotnē kompānija plāno attīstīties, turpinot līdzšinējo vadības politiku - rūpīgi izvērtējot un sabalansējot riskus. Investīciju politikā lielāko uzmanību iecerēts pievērst finanšu resursu ieguldīšanai pamatlīdzekļu atjaunošanā, modernizācijā, iegādē, jaunu objektu būvniecībā, kā arī jaunu produktu izstrādē.

2015.gadā "Iecavnieks & Co" apgrozījums bija 3,553 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 18 367 eiro.

"Iecavnieks & Co" ir reģistrēts 2011.gada jūnijā, un tā pamatkapitāls ir 302 845 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Arnolds Babris, kuram pieder 51% uzņēmuma kapitāldaļu un Ukrainas uzņēmums "Era Grein", kam pieder 49% uzņēmuma kapitāldaļu. Kompānija ražo rapšu, linu un kaņepju auksti spiestas eļļas, kā arī citus šo izejvielu produktus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)