Banner 980x90

Iedzīvotāji aicina skaidrot Iecavas novada Attīstības programmā iekļauto projektu augstās izmaksas

Rīga, 20.jūn., LETA. Iedzīvotāji publiskās apspriešanas sanāksmē par Iecavas novada Attīstības programmas 2020.- 2026.gadam pirmo redakciju pauduši neizpratni par dažu projektu augstajām izmaksām, liecina novada pašvaldības apkopotā informācija.

Attīstības programmas dokumenta izstrādātāji SIA "Konsorts" un SIA "AC konsultācijas" sanāksmē interesentiem prezentēja izstrādāto dokumentu, uzklausīja ierosinājumus tā papildināšanai un atbildēja uz jautājumiem.

Klātesošie interesējušies, kāpēc vairākiem programmā iekļautajiem investīciju projektiem tiek plānotas diezgan lielas izmaksas. Piemēram, pašvaldības policijas izveidei novadā investīciju un projektu plānā norādītā nepieciešamā summa ir 230 000 eiro, bet Dievdārziņa takas pārbūvei - 113 000 eiro.

Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks (VL-TB/LNNK) un Attīstības programmas izstrādātāji skaidrojuši, ka izmaksas tiek rēķinātas, ņemot vērā esošo tirgus situāciju, un tās ir aptuvenas. Precīzi paredzēt nepieciešamo naudas summu neesot iespējams, un Attīstības programmā tas nemaz neesot vajadzīgs. Tāpat esot svarīgi finanses plānot tā, lai piedāvātais pakalpojums vai objekts kalpotu pēc iespējas ilgāk, tādēļ arī projekta īstenošanas izmaksas būs lielākas.

Izskanējis jautājums arī par to, kā nākamajā teritorijas attīstības plānošanas periodā tiek plānots palielināt iedzīvotāju skaitu novadā un risināt brīvo mājokļu pieejamības jautājumu. Mačeks paudis, ka nākotnē būtu jābūvē jaunas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas un jānodrošina pietiekami daudz vietu bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs. Ja atrisinātu šīs divas problēmas, novadam varētu piesaistīt jaunas, maksātspējīgas ģimenes.

Dokumentā iekļautajā novada vīzijā teikts, ka "novada spēks ir daudzveidībā - piedāvājot pievilcīgu un ērtu dzīves vidi, nodarbinātības iespējas novada uzņēmumos, nodrošinot nepieciešamos sociālos un izglītības pakalpojumus".

"Šis mūsu novadam ir ļoti svarīgs dokuments. Ja [administratīvi teritoriālā] reforma tiks īstenota un novadā notiks lielas pārmaiņas, jaunie deputāti varēs lemt - saglabāt mūsu izstrādāto programmu un attīstības virzienu vai veidot jaunu -," skaidrojis Mačeks.

Publiskā apspriešana notiek līdz 30.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)