Banner 980x90

Iedzīvotājus lūdz vērtēt sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Iecavas novadā

Jelgava, 1.jūnijs, LETA. Iecavas novadā līdz 18.jūnijam notiks publiskā apspriešana par sabiedriskās kārtības nodrošināšanas kvalitātei un nepieciešamajiem uzlabojumiem, šonedēļ lēmusi novada dome.

Domes vadība skaidroja, ka, tiekoties ar novada iedzīvotājiem, vairākkārt izskanējis ierosinājums pēc sabiedriskās kārtības situācijas uzlabošanas vai pašvaldības policijas nepieciešamības, jo trūkst stabilas un regulāras policijas vai kārtības dienesta klātbūtnes 24 stundas diennaktī. Novadā darbojas Sabiedriskās kārtības nodaļa četru cilvēku sastāvā, taču nepietiekamas kapacitātes dēļ tā nespēj nodrošināt nepārtrauktas diennakts dežūras. Lai izvēlētos nepieciešamos uzlabojumus novada teritorijā sabiedriskās kārtības jomā, dome uzskata, ka šajā gadījumā ļoti būtisks ir Iecavas novada iedzīvotāju viedoklis.

Iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par pašreizējo situāciju sabiedriskās kārtības jomā, kā arī nepieciešamajiem uzlabojumiem - videonovērošanu, patrulēšanu visā novada teritorijā, diennakts tālruni vai citām iespējām. Tāpat iedzīvotāji aicināti novērtēt efektīvāko veidu nodrošināt sabiedrisko kārtību.

Domē aplēsts, ka pašvaldības Sabiedriskās kārtības nodaļas izmaksas, papildinot darbinieku skaitu līdz deviņiem un nodrošinot darbu 24 stundas diennaktī, būs 140 000 eiro. Savukārt pašvaldības policijas izveide minimālā sastāvā ar desmit darbiniekiem pirmajā gadā izmaksātu ap 200 000 eiro, nākamajos gados - aptuveni 190 000 eiro. Visvairāk līdzekļu - ap 180 000 eiro - prasītu pārvaldes uzdevumu deleģēšana citas pašvaldības policijai.

Publiskā apspriešana tiks uzskatīta par notikušu, ja tajā piedalīsies 5% no 8971 Iecavas novadā deklarētiem vai dzīvojošiem iedzīvotājiem jeb vismaz 354 iedzīvotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)