Banner 980x90

Ieguldīs 16 057 eiro infrastruktūras uzlabošanai pie Mežotnes pilskalna

Jelgava, 29.maijs, LETA. Rundāles novada dome ar Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) atbalstu plāno īstenot projektu "Antropogenās slodzes mazināšana Lielupes krastā", par 16 057 eiro uzlabojot infrastruktūru pie Mežotnes pilskalna, aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētāja vietniece Inta Klīve ("Cilvēkiem un zemei").

Katru gadu, sākoties tūrisma sezonai, projekta īstenošanas vietā pāri Lielupei tiek izbūvēts gājēju tilts, lai abos krastos esošos apskates objektus - Mežotnes pilskalnu, Mazmežotnes muižu, Mežotnes pili un parku - iedzīvotāji un tūristi varētu apmeklēt un aplūkot bez liekiem pārbraucieniem. Pašvaldības autoceļa "Mežotnes stacija-Saulītes-Senči" malā, Lielupes krastā, kur tiek uzstādīts gājēju tilts, transportlīdzekļi tiek novietoti upes krastā zālājā. Zālājs tiek izbraukāts, veidojot grambas un nelīdzenumus, bojājot krasta teritoriju. Lai situāciju atrisinātu, pašvaldība projekta gaitā plāno izbūvēt stiprinātu zālāja laukumu automašīnu novietošanai.

Tāpat iecerēts labiekārtojot gājēju taku starp Mežotnes pilskalnu un Lielupi, jo pašlaik posmā no pašvaldības autoceļa "Mežotnes stacija-Saulītes-Senči" gar Lielupes malu, virzienā gar Zemgaļu ostu un Mežotnes pilskalnu, ir iecienīta pastaigu taka, kas slapjā laikā tiek izmīdīta, tāpat arī blakus esošā teritorija tiek izstaigāta un bojāta. Turklāt esošā caurteka nespēj novadīt visus ūdeņus no Mežotnes pilskalna puses, tiek izskalots krasts un slapjā laikā teritorija ap to pārplūst.

Projekta galvenais uzdevums ir mazināt Lielupes krasta antropogeno slodzi, uzlabojot Lielupes pie Mežotnes pilskalna publisko ūdeņu kvalitāti un pieejamību Rundāles novada iedzīvotājiem un tūristiem. Projekta kopējā summa ir 16 057 eiro, no tiem 11 240 eiro ir LVAF finansējums, bet 4817 eiro pašvaldības līdzekļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)