Banner 980x90

Informācijas tehnoloģiju drošības uzlabošanai Bauskas novada pašvaldība izveido jaunu nodaļu

Jelgava, 17.janv., LETA. Izveidojot atsevišķu Informācijas tehnoloģiju nodaļu un paplašinot darbinieku skaitu, Bauskas novada pašvaldība plāno uzlabot tehnoloģiju un datu drošību, noskaidroja aģentūra LETA.

Līdz šim trīs Bauskas novada pašvaldības administrācijas kancelejas informācijas tehnoloģiju speciālisti sniedza tehnisko un konsultatīvo atbalstu, uzturēja un attīstīja lokālo datu un telefona tīklu, datorizētās darbavietas, kā arī citus lokālā tīkla servisus pašvaldības iestādēs.

SIA "Algar" veiktajā auditā "Bauskas novada pašvaldības iestādes "Bauskas novada administrācija" grāmatvedības un lietvedības iekšējās kontroles izvērtējums" secināts, ka informācijas tehnoloģiju speciālisti nodarbojas ar tehniskiem rutīnas darbiem un darba apjoma dēļ nav iespējams pievērsties stratēģiskiem informācijas tehnoloģiju drošības jautājumiem, joma ir būtiski apdraudēta, tāpēc iestāde var zaudēt savus datus un rasties problēmas tās darbības nodrošināšanā. Līdz ar to secināts, ka jāveido atsevišķa informācijas tehnoloģiju nodaļa un papildus ir jāpieņem darbā vismaz divi darbinieki, jo darbinieku skaits ir nepietiekošs.

Pašvaldība izpētījusi, ka datortīkla apkalpošanas nodošana ārpakalpojumam ir apgrūtināta, jo tīklā ir daudzu ražotāju iekārtu kombinācija. Lai to realizētu, ir jāmaina tīkla iekārtas, jo jebkuram pakalpojumu sniedzējam pārņemt šādu tīklu tas būtu izaicinājums, jo tas ir sadrumstalots. Tāpēc domes deputāti lēmuši kanceleju sadalīt divās atsevišķās nodaļās - kanceleja un Informācijas tehnoloģiju nodaļa.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova aģentūru LETA informēja, ka līdz šim kancelejā strādāja deviņi darbinieki, bet pēc reorganizācijas kancelejā palikušas sešas amata vietas, savukārt jaunajā Informācijas tehnoloģiju nodaļā - vadītājs un trīs speciālisti.

Jaunās nodaļas vadītāja alga noteikta 1546 eiro apmērā, datorsistēmu un datortīklu galvenais administrators saņems 1267 eiro, datorsistēmu un datortīklu administrators 1117 eiro, bet datortehniķis 988 eiro atalgojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)