Banner 980x90

Īsi pirms mācību gada sākuma lems par Mežgaļu sākumskolas pievienošanu Griķu pamatskolai

Rīga, 31.jūl., LETA. Šodien Bauskas novada domes ārkārtas domes sēdē deputāti lems par Mežgaļu sākumskolas pievienošanu Griķu pamatskolai, noskaidroja aģentūra LETA.

Saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas datiem jūlija beigās Mežgaļu sākumskolā ir 19 izglītojamie. Visvairāk skolēnu ir piektajā un sestajā klasē - pa sešiem. Taču, piemēram, pirmajā un trešajā klasē ir tikai pa vienam audzēknim. Pašvaldība secinājusi, ka izglītojamo skaits ir nepietiekams, lai organizētu pilnvērtīgu mācību procesu sākumskolas posmā.

Arī pirmsskolas izglītības programmā ir reģistrēti 19 izglītojamie.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Dulbe, atsaucoties uz Mežgaļu sākumskolas direktori Solvitu Puteli, aģentūrai LETA skaidroja, ka izglītojamo vecāki ir informēti par situāciju sākumskolā, par to, ka mazā skolēnu skaita dēļ sākumskolas pakāpē nav iespējams nodrošināt izglītības procesu. Savukārt skolēnu vecāki esot snieguši informāciju direktorei par izglītības iestādi, kurā bērns turpinās iegūt izglītību.

Mežgaļu sākumskolai tuvākā ir Griķu pamatskola, kas atrodas 12 kilometru attālumā no Mežgaļu sākumskolas. Turklāt, kā uzsver pašvaldībā, pamatskola var nodrošināt izglītojamajiem mācību procesu visās Mežgaļu sākumskolas izglītības programmās, tai ir labiekārtota sporta zāle, iespējas atbalsta personāla pakalpojumam un ārpusstundu darbam.

Mežgaļu sākumskolas izglītības procesu Griķu pamatskolā plānots īstenot no 2019.gada 1.septembra.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka pirms vairākiem gadiem domē diskutēts arī par Griķu pamatskolas reorganizēšanu, taču, pēc Dulbes teiktā, pašlaik šī ideja nav aktuāla, jo pamatskolā ir pietiekams skolēnu skaits.

Ārkārtas domes sēde jautājamu izskatīšanai paredzēta šodien plkst.16.30.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)